As dori sa cumpar un teren de 250 m2 care se afla in fata casei mele, as dori sa stiu daca legal se poate vinde: Pe acest teren sunt 3 frati si mama acestora, deoarece tatal lor a murit. Din pacate doar 2 ( un copil si mama) sunt in tara, ceilalti 2 nu pot veni. Mai mult acest teren a fost castigat in urma unei hotarari definitive si irevocabile dar nu au fost pusi in posesie niciodata, desi li s-a facut titlu de proprietate. Mi-au facut propunerea sa-mi vanda decat 125m2 deoarece sunt 2, ramanand 125m2 pt ceilalti2. Care este metoda legala prin care acestia imi pot vinde 125m2 fara acceptul celorlati? Se pot vinde doar 125m2 si sa-mi faca acte? Care sunt demersurile necesare pt a realiza acest lucru?
Multumesc pt raspuns, dar cum pot iesi din indiviziune? Trebuie sa-i dea in judecata pe cei 2 din strainatate? Daca ceilalti nu vor da curs procesului si nu vor fi gasiti?
Calea instantei este obligatorie daca nu se inteleg toti amiabil ( ca sa mearga la un notar).
Ii citeaza pe cei din strainatate, daca nu se prezinta sau nu sunt reprezentati in instanta nu e nici o problema, tot se face iesirea din indiviziune.
Cineva solicita atribuirea imobilului si plateste celorlalti sulta ( contravaloarea cotelor lor) sau se imparte imobilul in natura ( jumi-juma sau in cate parti se solicita - daca se poate si fizic).
Asta e singura varianta sa cumparati legal, ei sa iasa din indiviziune, daca li se atribuie tot terenul atunci pot sa il dezmembreze si sa faca cadastru si intabulare, sau daca se imparte in natura ( 2 parcele ) sa va vanda una, asa cum doriti.