Testament se poate face si ramane valabil cat timp sotul supravietuitor nu il contesta ca incalcand rezerva succesorala.
Donatie nicigand deoarece ei find casatoriti si apartamentul find cumparat in timpul casatoriei este bun comun detinut in devalmasie ca si forma de coproprietate. Adica, ei pana la partaj nu stiu ce si cat au. Deci nu pot sa vanda sau sa doneze un bun in proprietatea devalamasa a sotilor deoarece nu stiu nici ce cota parte au si din ce aume. La fel si cu vanzare din aceleasi motive.
Singura varianta este testamentul si cu speranta ca celalalt sot nu il va ataca.
Factura atesta o obligatie de plata si natura bunurilor sau servicilor vandute.
Achitarea facturii se face prin mai multe modalitati :
- chitanta - plata cash de catre o persoana juridica
- bon fiscal - orice comerciant care lucreaza cu persoane fizice are obligatia legala de a avea casa de marca fiscala (sanctiunea e amenda de vreo 8000 de lei si suspendarea activitatii pana la indeplinirea obligatiei)
- prin banca - OP, BO, tranzactii online
- plata la posta sau curier in cazul unor bunuri comandate.
Factura care nu este insotita de unul din documentele sus mentionate este considerata neachitata. Facturile cu mentiunea ca circula fara chitanta au un regim juridic special. Regula e ca trebuie insotita de un document justificativ privind achitarea.
Buna
Daca este spatiu comun, iar fiecare dintre proprietarii apartamentelor au o cota ideala de proprietate, cat de mica, din acel spatiu, aveti nevoie de acordul tuturor proprietarilor. Probabil vorbiti de acele vechi uscatorii.
Hello. Am tot urmarit discutile voastre inainte si in timpul examenului. Felicitari tuturor care l-au sustinut si sa auzim de bine. Am sustinut si eu examenul acuma la Timisoara si vroiam sa va zic ca mi se pare enorm de mult anuntul in doua saptamani la unii dintre voi. La noi se anunta marti la ora 12, cel putin asa ne-a promis decanul.
Legat de bareme, pe mine m-a deranjat ca nu puteau puncta odata cu subiectele si ce cer de la noi, de ex eu am pierdut clar 0.5 la Civil, la interpretarea contractului de tranzactie, chestia care nici nu mi-a trecut prin cap sa o scriu.
Subiecte accesibile, dar baremul strict.