avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Inchiriere spatiu pt. Asociatia de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Inchiriere spatiu pt. Asociatia de proprietari

Am urmatoarea nelamurire:
O camera situata la parterul unui bloc ca sa poata fi inchiriata de Asociatia de proprietari pentru sediu, legal cu contract de inchiriere si chiria stabilita, Asociatia trebuie sa obtina acordul tuturor proprietarilor din bloc (19 apartamente, bloc cu 4 nivele) sau doar acordul majoritatii ?, am obtinut pana acum acordul a 15 apartamente.
Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:34, 14 Iulie 2010
Buna
Daca este spatiu comun, iar fiecare dintre proprietarii apartamentelor au o cota ideala de proprietate, cat de mica, din acel spatiu, aveti nevoie de acordul tuturor proprietarilor. Probabil vorbiti de acele vechi uscatorii.
Depinde de prevederile clauzelelor existente in Actul Constitutiv al asociatiei (AGA, cvorum, votul pentru aprobarea valida a hotararilor, etc.)
@Petrus1731
Va rog raspundeti-mi la o intrebare: asociatia de care vorbiti este constituita dintr-un bloc sau mai multe? Sau poate dintr-o singura scara?
Asociatia de proprietari este constituita din 32 de blocuri, iar camera (un fost uscator) pe care am vrea sa o inchiriem ca sediu este la parterul unui bloc din cele 32. Camere asemanatoare la celelalte blocuri sunt inchiriate de alte firme sau nu se pot folosi pentru ca nu au fost mentinute in stare buna. Sunt 4 proprietari din 19 din bloc care nu vor sa-si dea acordul, restul 15 sunt de acord sa semneze si sa inchirieze camera respectiva. Ce putem face, daca pe cei 4 nu reusim sa-i convingem, nu o sa putem face sediul acolo ?
Multumesc.
Legea 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari prevede urmatoarele:

Art. 39. - Proprietatea comuna poate fi utilizata de catre terti, persoane fizice sau juridice, de drept public ori de drept privat, numai cu acordul majoritatii proprietarilor membri ai asociatiei si al proprietarilor direct afectati de vecinatate, in baza unui contract de inchiriere, de folosinta sau de concesiune.


In acest caz spatiul poate fi inchiriat. Chiria este pusa in sarcina tuturor proprietarilor din celelalte 31 de blocuri si este varsata in fondul de reparatii al blocului unde se afla aceasta locatie. E normal ca acesti proprietari sa beneficieze de o suma de bani, lipsindu-se de acest spatiu al lor si suportand deranjul provocat de trecerea prin spatiul loc comun a tuturor celorlalti locatari din blocurile invecinate.

Alte discuții în legătură

Spatiu uscatorie o_l o_l am incercat sa scriu un mesaj si vad ca nu mi-a reusit scuze voiam sa spun ca de putin timp sediul asociatiei s-a mutat intr-o uscatorie de la o scara ce ... (vezi toată discuția)
Spațiul comun și asociația de proprietari Ramona Ioana B Ramona Ioana B As avea o întrebare in legatura cu uscătorul ce este situat la parterul blocului. Menționez ca eu stau la parter, iar acel uscătorul este singurul din ... (vezi toată discuția)
Uscatoria unui bloc nu o pot folosi toti locatarii? daneza_eu daneza_eu uscatoria unui bloc nu o pot folosi toti locatarii? buna ziua. blocul in care locuiesc are uscatorie pentru care platim fiecare locatar. unde as putea sa ... (vezi toată discuția)