avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Spațiul comun și asociația de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Spațiul comun și asociația de proprietari

As avea o întrebare in legatura cu uscătorul ce este situat la parterul blocului.
Menționez ca eu stau la parter, iar acel uscătorul este singurul din tot blocul (blocul având 9 nivele).

Înainte sa ma mut aici, a fost uscător, iar apoi s-a înființat asociația de proprietari in acel spațiu comun. Am vorbit cu vecinii mei care stau de la început aici și nimeni nu a semnat nicio hotărâre pentru a se înființa acea asociație acolo.

Am strâns semnăturile locatarilor pentru a folosi și eu acel uscător, deoarece administratorul care este și președitele asociației nu este de acord ca eu sa folosesc in zilele in care nu e deschisă administrația (miercuri de la 18-19).

Are președintele dreptul sa folosească doar el acel spațiu pt asociație ?? Nu trebuia sa aibă o hotărâre a adunării generale și semnăturile a jumătate plus unu locatari ??

Va mulțumesc mult și dacă puteți sa imi oferiți și câteva articole din lege pentu a putea sa ii dovedesc președintelui/administratorului ca face abuz de acel spațiu.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 13:42, 6 Noiembrie 2017
....''apoi s-a înființat asociația de proprietari in acel spațiu comun.''.....nu s-a infiintat acolo,doar ca acolo isi desfasoara activitatea.Daca nu sunteti de acord,atunci va inchiria un spatiu,sau va construi o ghereta,asa cum multe blocuri au, si veti plati mai mult la intretinere.Daca va convine mai mult asa,puteti solicita folosirea uscatoriei in Adunarea Generala.
vali m a scris:

....''apoi s-a înființat asociația de proprietari in acel spațiu comun.''.....nu s-a infiintat acolo,doar ca acolo isi desfasoara activitatea.Daca nu sunteti de acord,atunci va inchiria un spatiu,sau va construi o ghereta,asa cum multe blocuri au, si veti plati mai mult la intretinere.Daca va convine mai mult asa,puteti solicita folosirea uscatoriei in Adunarea Generala.

E vorba ca el nu are nicio hotărâre a adunării generalele pentru acel spațiu și in plus fiind spațiu comun as dori sa îl folosesc și eu. El folosește acel spațiu o data pe săptămâna, o ora, iar in restul timpului nu e nimeni acolo.
Autorizație pt balcon nu ne da, la boxe nu are nimeni acces decât el.
Nu a avut acordul locatarilor pt acel spațiu care a fost uscătorie la început, doar ca locatarilor nu le-a pasat ca oricum nu foloseau acel uscător de la parter.
1-
deoarece administratorul care este și președitele asociației nu este de acord

Este situatie evidenta de incompatibilitate
Presedintele de asociatie este factor decizional-ales prin vot de catre participantii la adunarea generala a proprietarilor,pe cand administratorul de imobil este angajatul asociatieid e proprietari cu limita de competenta de executie
Concomitent si in aceiasi asociatie,o persoana nu poate exercita simultan functiile de presedinte si de adninistrator
2-Atat timp cat spatiul comun este utilizat in interesul tuturor drept sediu administrativ este interesul intregii asociatii si a membrilor sai sa detina in interiorul imobilului spatiu propriu
Exista asociatii de proprietari formate din mai multe imobile de locuit in comun,unde proprietarii sunt obligati sa se deplaseze,vara,iarna pentru a putea acita obligatiile lunare de intretinere
3-Mai utilizeaza cineva spatiul respectiv in afara programului de asociatie ?
4-
Autorizație pt balcon nu ne da, la boxe nu are nimeni acces decât el.

Pentru a va informa complet si corect despre dispozitiile care guverneaza infiintarea,organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari,drepturile si obligatiile,limitele de competenta analizati temeinic dsp L nr 230/2007 HG nr 1588/2007
Autorizatia pentru balcon nu se acorda de la nivelul si de catre reprezentantii asociatiei de proprietari ci de catre serviciul urbanism din primarie
Blocul are din constructie prevazute boxe sau este vorba despre delimitari si constructii neautorizate ridicate de catre locatari ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uscatorie bloc! bună seara! as vrea sa stiu daca uscatoriile blocului care se ... onetime onetime Bună seara! As vrea sa stiu daca uscatoriile blocului care se află la parter sunt bun comun sau se pot folosi doar anumite persoane de acestea. În prezent, ... (vezi toată discuția)
Atac decizie adunare generala comancorinaadelina comancorinaadelina Buna seara, ma confrunt cu urmatoarea situatie cu administratia blocului unde locuiesc, si anume: stau intr-un bloc cu 10 etaje din 2007 iar una din boxele de ... (vezi toată discuția)
Contract cesiune la notar? petrucristian petrucristian Buna ziua , vreau sa intru in posesia unui spatiu comun al blocului in care locuiesc din ce am vazut pe forum am observat ca am nevoie de semnaturile a 2/3 ... (vezi toată discuția)