avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contract cesiune la notar?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contract cesiune la notar?

Buna ziua , vreau sa intru in posesia unui spatiu comun al blocului in care locuiesc din ce am vazut pe forum am observat ca am nevoie de semnaturile a 2/3 dintre locatari si un contract de cesiune pe 49 de ani . Intrebarea mea este trebuie sa duc toti locatarii care sunt de acord sa imi cesioneze spatiul la notar pentru ca totul sa fie perfect legal sau pot intocmi un tabel cu toti care semneaza si sa il fac anexa la contractul de cesiune?
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 16:11, 27 August 2012
Nu este cesiune...
Nu trebuie sa vina toti proprietarii imobilului, cu in baza hotararii adunarii generale a asocitatiei de proprietari contractul I'l va semna presedintele Asociatiei sau administrator
Conform dispozitii in vigoare spatiile comune din condominiu pot fi inchiriate pe diferite perioade 7,25,49,99 ani
petrucristian a scris:
vreau sa intru in posesia unui spatiu comun al blocului in care locuiesc

Ce fel de spatiu comun vizati? O boxa, un uscator, un hol...?
Luati legatura cu presedintele asociatie care va poate spune daca acel spatiu se poate inchiria sau concesiona si in ce conditii.
Daca nu stie, nu s-a discutat acest aspect in adunarea generala sau in comitetul executiv, inregistrati o cerere, o solicitare pentru acel spatiu si faceti o oferta in care specificati: scopul solicitarii (pentru ce o sa folositi spatiul), pretul chiriei lunare s.a.m.d.
Presedintele poate discuta aceasta solicitare in prima sedinta de comitet si va poate da un raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitionare uscator scara bloc etaj 4 aurel1234 aurel1234 Buna seara. As vrea sa achizitionez uscatorul de pe scara blocului de la etajul 4 unde locuiesc Am inteles ca trebuie sa fie toti locatarii blocului de acord. ... (vezi toată discuția)
Modalitate preluare spatiu comun alexberi alexberi Locuiesc la ultimul etaj al bloc cu asociatie de locatari (nu de proprietari). As vrea sa preiau doua spatii comune (spalatorie si uscatorie) aflate pe etaj ... (vezi toată discuția)
Concesionare uscatorie Lochness Lochness Locuiesc la etajul 4 al unui imobil si vreau sa concesionez uscatoria cu care sunt vecin. Am stranse semnaturi de la majoritatea vecinilor inclusiv de la cei ... (vezi toată discuția)