avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Modalitate preluare spatiu comun
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Modalitate preluare spatiu comun

Locuiesc la ultimul etaj al bloc cu asociatie de locatari (nu de proprietari).
As vrea sa preiau doua spatii comune (spalatorie si uscatorie) aflate pe etaj cu mine.

Care ar fi modalitatile recomandate pentru a putea folosi/cumpara spatiile respective?

Pentru cumparare am inteles ca este foarte greu, pentru ca toti locatarii trebuie sa fie de acord si mearga fiecare la notar pentru a-si modifica cotele de proprietate.

Altfel cum s-ar putea? A reusit cineva cu concesiune, inchiriere? Care dintre modalitati ar fi mai greu atacabila, pentru ca eu intentionez sa transform una dintre incaperile comune in baie?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:13, 30 Noiembrie 2010
Puteti inchiria pe o perioada de timp mai lunga sau mai scurta. Problema e de la cine inchiriati!?!
Ca tre' sa inchiriati de la o persoana juridica, de la un reprezentant legal al proprietarilor, de la acea entitate care este indreptatita legal sa se ocupe de administrarea proprietarii comune...si aceea este asociatia de proprietari.Puteti incerca cu comitetul asociatiei de locatari, dar aceasta inchiriere ar fi la limita legalitatii, adica ar fi mai mult nelegala decat legala.
Contactati presedintele asociatiei de locatari,care este reprezentantul legal al acesteia si antamati discutia pentru inchiriere spatiile care va suscita interesul
Ma intereseaza inchirierea pe termen lung, ce posibilitati am sa ma asigur ca peste 1 an nu vine un alt presedinte al asociatiei si vrea sa anuleze contractul de inchiriere?
Ultima modificare: Marți, 30 Noiembrie 2010
alexberi, utilizator
Pai negociati termenii contractului. Sta in puterea dv. s-o faceti. Un contract poate fi incheiat intre 1 luna si 49 ani.
Dar contractul poate fi contestat pe motiv de legalitate, v-am spus asta!
Cu cine il incheiati? Cu presedintele cui? Pe cine reprezinta el? Ca acolo nu e asociatie de proprietari si presedintele nu e al unei asociatii de proprietari, ci de locatari.
Asociatia de locatari nu are personalitate juridica, deci nu poate intocmi contracte.
Local, acolo, puteti inchiria, dar actul este contestabil oricand si de catre oricine.
Orice contract ati face, in conditiile in care nu este asociatie de proprietari, poate fi contestat pe viitor.
Totusi daca astea sunt conditiile trebuie sa ne adaptam si sa incercam a gasi solutii.
Va sugerez sa discutati cu presedintele asociatiei de locatari, sa soliciatati intocmirea unui contract de inchiriere (maxim 10 ani) sau de concesionare (maxim 49 de ani). Acest contract, daca ar fi asociatie de proprietari se poate incheia legal, normal intre proprietarul solicitant si presedintele asociatiei si se inregistreaza simplu la asociatie. Dar fiind asociatie de locatari, incercati autentificare la notar, poate asa nu veti avea probleme pe viitor.
Dar indiferent cum faceti contractul, pe ce termen si cu cine, este totusi de retinut ca printr-un asemnenea contract dv nu aveti voie sa schimbati destinatia spatiului. Adica daca este un uscator puteti sa-l folositi ca magazie, depozit dar nu puteti sa-l transformati in spatiu de locuit, sa schimbati esential instlatiile sanitare..., dacat cu aprobarea adunarii generale, realizarea unui proiect, eventual intabularea...
Si-acestea iar sunt greu de realizat fara a avea asociatie de proprietari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concesionare uscatorie Lochness Lochness Locuiesc la etajul 4 al unui imobil si vreau sa concesionez uscatoria cu care sunt vecin. Am stranse semnaturi de la majoritatea vecinilor inclusiv de la cei ... (vezi toată discuția)
Achizitionare uscator scara bloc etaj 4 aurel1234 aurel1234 Buna seara. As vrea sa achizitionez uscatorul de pe scara blocului de la etajul 4 unde locuiesc Am inteles ca trebuie sa fie toti locatarii blocului de acord. ... (vezi toată discuția)
Cumpararea uscatoarelor din scara blocului aricostel2006 aricostel2006 Buna ziua.Puteti sa ma ajutati?Vreau sa imi fac..din cele trei spalatorii..care se afla la et.3..intre cele doua uscatorii,la blocurile vechi din Brasov,un ... (vezi toată discuția)