avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Activitate Matei Eugen

Activitate Matei Eugen

sunt col. (r.) ing. Matei Eugen din Haţeg, jud. Hunedoara şi am trecut în rezervă din M.Ap.N în 2001.
- am solicitat la CMJ Hunedoara, să mi se elibereze o copie a Fişei cu principalele date, din dosarul personal de cadre, pentru a-mi aduce aminte pe la ce unităţi am fost, în vederea recalculării pensiilor, prin odioasa lege 119 şi OUG 735.
- mi s-a răspuns că nu pot să îmi elibereze Fisa cu principalele date din dosarul meu de cadre, deoarece, L 544/2001, la art. 12, alin. 1 din Cap. 2, prevede că se exceptează de la accesul liber al cetăţenilor informaţiile din domeniul apărării naţionale, ordine publică, etc. ori aici nu sunt date care să fie transmise altor cetăţeni, ci titularului de dosar.
- şi la CNSAS ai dreptul la consultarea şi eliberarea de acte ale propriului dosar al securităţii, îar nouă, militarilor, care dorim să refacem traseul UM pe unde am fost, în scopul de a-i ajuta să ne găsească datele pentru recalcularea pensiilor, nu ne dă o astfel de posibilitate ?
- vă rog să-mi spuneţi ce acte normative trebuie să invoc pentru ca CMJ Hd să-mi elibereze actele solicitate din propriul dosar de cadre
- vă mulţumesc
Discuție contestatie

Mă numesc Matei Eugen, sunt membru CARP Haţeg şi candidez pentru funcţia de preşedinte la alegerile din 22 aprilie 2010. în timpul campaniei electorale, observând că actualul preşedinte Barbu leontin se foloseşte de metode nu tocmai corecte pentru a frauda alegerile încă înainte de a fi anunţate, adică de 2 luni încoace, am sesizat în scris, personal pe dl, Barbu despre neregulile comise, declarate de diverşi membrii prin oraş, şi la-am rugat să nu se expună, să fie corect căci altfel voi sesiza organele competente
urmarea.. dânsul a convocat CD şi m-a exclus cu 2 voturi pentru şi unul împotrivă pe motiv că am ştirbit imaginea Casei.
am făcut contestaţie la AG, anunţându-l în prealabil că mă voi adresa la AG şi că este obligat să treacă pe Ordinea de zi solicitarea mea, urmând ca AG să discute Contestaţia mea.
menţionez că Statutul prevede soluţionarea Contestaţiilor împotriva hotărârilor CD. deci, în plină campanie, ca să scape de un candidat , m-a exclus cu o săptămână înainte de şedinţa AG şi alegeri.
ce să fac ?
mulţumesc.
şedinţa este mâine 22 aprilie 2010
cu stimă.
matei eugen
Răspuns la discuția Pensionar cu PFA
îmi puteţi da baza legală ?
ªeful meu, dl. primar spune că nu se poate ca primăria să încheie contract cu PFA mdacă postul este liber.
ce îmi puteţi spune despre acest lucru ?
vă mulţumesc !
Sunt pensionar MApN, am pensie mai mare decât 1700 RON şi sunt angajat la o primărie. În urma pachetului de legi apărute după 15 sept. 2009, în situaţia în care sunt obligat să părăsesc locul de muncă, pot să deschid PFA şi să închei contract de colaborare cu primăria pentru aceiaşi activitate pentru care am fost angajat ?
Menţionez că am calificare atestată de I.G.S.U. penstru postul respectiv şi în zonă nu mai sunt alţi specialişti cu această calificare, deci postul nu poate fi ocupat de nimeni.