sunt col. (r.) ing. Matei Eugen din Haţeg, jud. Hunedoara şi am trecut în rezervă din M.Ap.N în 2001.
- am solicitat la CMJ Hunedoara, să mi se elibereze o copie a Fişei cu principalele date, din dosarul personal de cadre, pentru a-mi aduce aminte pe la ce unităţi am fost, în vederea recalculării pensiilor, prin odioasa lege 119 şi OUG 735.
- mi s-a răspuns că nu pot să îmi elibereze Fisa cu principalele date din dosarul meu de cadre, deoarece, L 544/2001, la art. 12, alin. 1 din Cap. 2, prevede că se exceptează de la accesul liber al cetăţenilor informaţiile din domeniul apărării naţionale, ordine publică, etc. ori aici nu sunt date care să fie transmise altor cetăţeni, ci titularului de dosar.
- şi la CNSAS ai dreptul la consultarea şi eliberarea de acte ale propriului dosar al securităţii, îar nouă, militarilor, care dorim să refacem traseul UM pe unde am fost, în scopul de a-i ajuta să ne găsească datele pentru recalcularea pensiilor, nu ne dă o astfel de posibilitate ?
- vă rog să-mi spuneţi ce acte normative trebuie să invoc pentru ca CMJ Hd să-mi elibereze actele solicitate din propriul dosar de cadre
- vă mulţumesc
Cel mai recent răspuns:
Radu Gabrian , Mediator
01:07, 19 Ianuarie 2011