avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... accesul la dosarul personal al cadrelor militare în ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

accesul la dosarul personal al cadrelor militare în rezervã

sunt col. (r.) ing. Matei Eugen din Haţeg, jud. Hunedoara şi am trecut în rezervă din M.Ap.N în 2001.
- am solicitat la CMJ Hunedoara, să mi se elibereze o copie a Fişei cu principalele date, din dosarul personal de cadre, pentru a-mi aduce aminte pe la ce unităţi am fost, în vederea recalculării pensiilor, prin odioasa lege 119 şi OUG 735.
- mi s-a răspuns că nu pot să îmi elibereze Fisa cu principalele date din dosarul meu de cadre, deoarece, L 544/2001, la art. 12, alin. 1 din Cap. 2, prevede că se exceptează de la accesul liber al cetăţenilor informaţiile din domeniul apărării naţionale, ordine publică, etc. ori aici nu sunt date care să fie transmise altor cetăţeni, ci titularului de dosar.
- şi la CNSAS ai dreptul la consultarea şi eliberarea de acte ale propriului dosar al securităţii, îar nouă, militarilor, care dorim să refacem traseul UM pe unde am fost, în scopul de a-i ajuta să ne găsească datele pentru recalcularea pensiilor, nu ne dă o astfel de posibilitate ?
- vă rog să-mi spuneţi ce acte normative trebuie să invoc pentru ca CMJ Hd să-mi elibereze actele solicitate din propriul dosar de cadre
- vă mulţumesc
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:07, 19 Ianuarie 2011
Incercati sa consultati un avocat.
Faptul ca nu va comunica ceva e una si faptul ca nu va comunica relatiile la drepturile salariale este altceva.
Precizati ca va referiti strict la acele date,anume la locurile munca in care ati servit in cadrul M.Ap.N si nu la alte date,iar in al doilea rand ca datele sunt comunicate persoanei in cauza sau cred ca i se poate da posibilitatea sa aiba acces la acestea intr-un anumit mediu securizat din incinta unei unitati militare.
solicitati sa vi se elibereze strict veniturile pe care le-ati avut pe timpul executarii serviciului si cred ca vi se vor da.
Pana la urma,ce doriti sa aflati,unde ati lucrat in armata sau sa vedeti alte inscrisuri care constituie secret de serviciu ?
Imi este greu sa cred ca un ofiter superior ,intelctual ,a uitat la ce unitati a functionat pana la pensionare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalcularea pensiilor militare conform legii nr. 119/2010 si hg nr. 735/2010 maria0157 maria0157 Conform Hg 735/2010 militarii pensionari sunt obligati sa solicite individual adeverinte de venit de la unitatile militare unde au lucrat (nu au carnete de ... (vezi toată discuția)
Consultare dosar penal marin.nicodim marin.nicodim Este posibila consultarea unui dosar penal intocmit in 2006? Dosarul nu a ajuns la instanta insa nu stiu daca este inchis sau nu. Pot copia documente din ... (vezi toată discuția)
Legea nr 10/2001 si legea nr. 247/2005 Tessa-Holl Tessa-Holl Poate cineva sâ-mi spunâ cum functioneazâ acest sistem de legi ? am depus în termeneul stabilit de lege notificâri pentru retrocedarea a douâ imobile, am ... (vezi toată discuția)