avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Activitate Cammie

Activitate Cammie

Răspuns la discuția Suspendare contract munca
Multumesc pentru raspunsuri.
Buna ziua!
Sunt functionar public si azi am primit o oferta de munca de la o firma privata. Problema e ca mi-au propus o perioada de proba de 3 luni si mi-au mai spus ca, in urma interviurilor, si-au dat seama ca de fapt au nevoie de 2 persoane. Asta ar putea insemna si ca iau 2 persoane pe perioada de proba si apoi se hotarasc pe cine sa aleaga.
Intrebarea mea este daca ar fi o portita legala sa imi suspend contractul de munca pe o perioada de 3 luni, nu imi permit sa raman in strada, mai ales ca am si un copil. Directorul stiu ca m-ar ajuta, daca ar fi legal.
mihaicalinescu2005 a scris:

legea nr. 188/1999
"ART. 117
Dispoziţiile prezentei legi se completează cu prevederile legislaţiei muncii, precum şi cu reglementările de drept comun civile, administrative sau penale, după caz, în măsura în care nu contravin legislaţiei specifice funcţiei publice."
Drept urmare, daca maine se va aproba CCMUN, personal, io apreciez ca se aplica si functionarilor publici, dar, parerile sunt impartite.... :)
Oricum, contabilul vostru spune prostii, pentru ca, CCMUN se aplica tuturor angajatorilor din tara, indiferent daca acestia au contract colectiv de munca la nivel de unitate.:)

Multumesc frumos!
mihaicalinescu2005 a scris:

Sa fiti sanatoasa, incepand cu ziua de azi si pana la revenirea din maternitate,si inca 100 de ani dupa. In momentul de fata, nu avem un CCMUN valabil, cel care a expirat era 2007-2010. :)

Multumesc!
Dar daca s-ar aproba maine CCMUN, prevederile s-ar aplica si la functionari publici? Contabilul nostru zice ca doar la unitatile care au contracte de munca.
Prevederile Contractului Colectiv de Munca Unic la Nivel National se aplica si functionarilor publici?
Sunt insarcinata si as vrea sa stiu daca am aceleasi drepturi cu alte gravide, mai precis:
"ART.51. - În afară de ajutoarele prevăzute de lege, la care au dreptul, salariaţii vor beneficia şi de următoarele ajutoare:
c) un salariu mediu pe unitate, plătit de aceasta mamei, pentru naşterea fiecarui copil; dacă mama nu este salariată, soţul acesteia beneficiază de plata unui salariu mediu pe unitate;"
si
"ART.66. (1) În cazul în care salariata se află în concediu de maternitate, unitatea va compensa, pe o anumită perioadă, diferenţa dintre salariul de bază individual avut şi indemnizaţia legală la care are dreptul.
(2) Perioada pe durata căreia se acordă compensarea va fi stabilită prin contractele colective de muncă la nivel de unitate, dar nu mai puţin de 6 săptămâni.
(3) Diferenţele de salarii vor fi acordate din fondul de salarii."
Si daca CCMUN 2011-2014 inca nu e publicat in Monitorul Oficial, ar fi valabile aceste prevederi?
Eu intru in concediu de maternitate incepand cu 2 mai.

Multumesc!
Răspuns la discuția Indemnizatie crestere copil
Deci daca intru in prenatal in mai, iar institutia se desfiinteaza in iunie, pot sa iau si restul pana la 120 de zile de pre+postnatal?
Multumesc mult de lamuriri. Incerc sa nu ma mai stresez. Doar ca e bine sa stiu la ce ma pot astepta.
Răspuns la discuția Indemnizatie crestere copil
mikas a scris:

Va puteti lua medical sau prenatal sau somaj - daca aflati ca puteti ramane fara slujba. Stati linistita - exista variante. Plus ca vi se iau in considerare si lunile in care ati lucrat doar jumatate din zilele lucratoare. E de preferat sa nu fie ultima, caci se ia in considerare de doua ori la calculul indemnizatiei.
Cel mai avantajos financiar ar fi prenatalul sau medicalul pe urgenta (iminenta avort, de ex.)

Multumesc pentru raspuns. Dar daca cumva se desfiinteaza institutia, unde duc concediul medical? Direct la Casa de sanatate?
Nu am inteles partea care am ingrosat-o in text.
Răspuns la discuția Indemnizatie crestere copil
Nimeni?

Sau ar fi posibilitatea, daca se desfiinteaza institutia inainte de a naste, sa intru in somaj? Somajul se ia in calculul indemnizatiei de maternitate, nu?
Daca as fi in somaj, as mai putea beneficia de concediu prenatal?
Buna ziua!
Sunt insarcinata in 19 saptamani si ar trebui sa nasc la inceputul lunii iulie.
Sunt angata la o institutie a statului (Camera Agricola), care urmeaza a se reorganiza conform Legii nr. 283 din 28 decembrie 2010 privind camerele pentru agricultura, silvicultura si dezvoltare rurala. Inca nu au iesit normele metodologice, iar in lege nu se specifica daca personalul institutiilor care se reorganizeaza se va prelua sau daca se va organiza un concurs.
Intrebarea mea este ce se intampla cu mine daca institutia se reorganizeaza inainte ca eu sa nasc si nu suntem preluati automat? Daca nu am venituri pana in luna anterioara nasterii, nu pot beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului, nu-i asa? In acest caz nu pot beneficia nici de concediu prenatal si post-natal?
Ar fi bine sa caut o firma sa-mi fac un contract de prestari-servicii, chiar daca e numai cu 2 ore? Daca as ramane o luna sau 2 numai cu acest contract s-ar lua in considerare la calculul indemnizatiei?

Va multumesc!
Multumesc pentru raspunsuri.