avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Suspendare contract munca
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Suspendare contract munca

Buna ziua!
Sunt functionar public si azi am primit o oferta de munca de la o firma privata. Problema e ca mi-au propus o perioada de proba de 3 luni si mi-au mai spus ca, in urma interviurilor, si-au dat seama ca de fapt au nevoie de 2 persoane. Asta ar putea insemna si ca iau 2 persoane pe perioada de proba si apoi se hotarasc pe cine sa aleaga.
Intrebarea mea este daca ar fi o portita legala sa imi suspend contractul de munca pe o perioada de 3 luni, nu imi permit sa raman in strada, mai ales ca am si un copil. Directorul stiu ca m-ar ajuta, daca ar fi legal.
Cel mai recent răspuns: Cammie , utilizator 08:50, 13 Martie 2014
Portita legala de suspendare a contractului de munca nu aveti pentru ca functionarii publici nu sunt incadrati cu contract individual de munca, dar ati putea totusi solicita suspendarea raportului de serviciu pe statutul functionarilor publici coroborat cu codul muncii.

Art.95 din Legea nr.188/1999:
......
(2) Raportul de serviciu se poate suspenda la cererea motivată a funcţionarului public, pentru un interes personal legitim, în alte cazuri decât cele prevăzute la alin. (1) şi la art. 94 alin. (1), pe o perioadă cuprinsă între o lună şi 3 ani.
(3) Cererea de suspendare a raportului de serviciu se face în scris, cu cel puţin 15 zile calendaristice înainte de data când se solicită suspendarea, cu excepţia situaţiei prevăzute la alin. (1) lit. e), când cererea de suspendare se face cu 48 de ore înainte de declanşarea grevei.
.....
Multumesc pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendarea la cerere a raportului de serviciu al functionarului public monidia monidia Buna ziua. Ma intereseaza daca un functionar public mai poate sa-si suspende raportul de serviciu pe o anume perioada de timp...m-am uitat in legea 188/1999 ... (vezi toată discuția)
Suspendare contract de munca, functionar public mca mca Buna ziua! Sunt functionar public, in prezent aflat in perioada de suspendare a raportului de serviciu în conformitate cu art. 95 alin. (1) litera c) din ... (vezi toată discuția)
Suspendare din functie ContSters359110 ContSters359110 Este legala si posibila suspendarea pe o perioada de 2 luni din functia publica tinand cont ca sunt functionar public debutant? Mi se poate schimba raportul de ... (vezi toată discuția)