avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Suspendarea la cerere a raportului de serviciu al ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Suspendarea la cerere a raportului de serviciu al functionarului public

Buna ziua.
Ma intereseaza daca un functionar public mai poate sa-si suspende raportul de serviciu pe o anume perioada de timp...m-am uitat in legea 188/1999 si am gasit ca art. acela care dadea acest drept e abrogat....stie cineva daca exista o portita in lege?
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: lexjuris , utilizator 20:12, 25 Februarie 2012
conform dip. art 95 alin 2 din Legea 188/1999(r) care stipuleaza expres:

"(2) Raportul de serviciu se poate suspenda la cererea motivata a functionarului public, pentru un interes personal legitim, in alte cazuri decat cele prevazute la alin. (1) si la art. 94 alin. (1), pe o perioada cuprinsa intre o luna si 3 ani. "
Cererea se formuleaza conform disp. art. 95 alin 3:
"(3) Cererea de suspendare a raportului de serviciu se face in scris, cu cel putin 15 zile calendaristice inainte de data cand se solicita suspendarea, cu exceptia situatiei prevazute la alin. (1) lit. e), cand cererea de suspendare se face cu 48 de ore inainte de declansarea grevei. "
Se emite decizie pentru periaoa suspendata ( nu constituie vechime in munca), iar la revenire se repeta aceeasi pasi: cerere incetare suspendare si decizie/ dispozitie reluare activitate!
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare contract munca Cammie Cammie Buna ziua! Sunt functionar public si azi am primit o oferta de munca de la o firma privata. Problema e ca mi-au propus o perioada de proba de 3 luni si mi-au ... (vezi toată discuția)
Suspendare din functia publica pentru un interes personal legitim dana t. dana t. M-ar interesa sa-mi spuneti pe ce perioada un functionar public poate depune cerere de autosuspendare , pentru reintregirea familiei? Multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Suspendare contract de munca, functionar public mca mca Buna ziua! Sunt functionar public, in prezent aflat in perioada de suspendare a raportului de serviciu în conformitate cu art. 95 alin. (1) litera c) din ... (vezi toată discuția)