avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Suspendare din functia publica pentru un interes ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Suspendare din functia publica pentru un interes personal legitim

M-ar interesa sa-mi spuneti pe ce perioada un functionar public poate depune cerere de autosuspendare , pentru reintregirea familiei?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters193759 , utilizator 14:47, 2 Iunie 2011
Legea 188/1999 prevede urmatoarele referitoare la suspendarea rapoturilor de serviciu din initiativa functionarului public:

Art. 95
(2) Raportul de serviciu se poate suspenda la cererea motivată a funcţionarului public, pentru un interes personal legitim, în alte cazuri decât cele prevăzute la alin. (1) şi la art. 94 alin. (1), pe o perioadă cuprinsă între o lună şi 3 ani.
(3) Cererea de suspendare a raportului de serviciu se face în scris, cu cel puţin 15 zile calendaristice înainte de data când se solicită suspendarea, cu excepţia situaţiei prevăzute la alin. (1) lit. e), când cererea de suspendare se face cu 48 de ore înainte de declanşarea grevei.
(4) Suspendarea raportului de serviciu se constată în cazurile prevăzute la alin. (1) şi la art. 94 alin. (1), precum şi în alte cazuri reglementate prin legi speciale, respectiv se aprobă în cazul prevăzut la alin. (2), prin act administrativ al persoanei care are competenţa numirii în funcţia publică.
Ultima modificare: Joi, 2 Iunie 2011
ContSters193759, utilizator
deci sa inteleg ca autosuspendarea pentru reintregirea familiei poata fi facuta pt. maximum 3 ani!!! multumesc mult
Da, cu conditia aprobarii cererii in conditiile art. 95/3.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare functionar public OV1077 OV1077 buna ziua ! sunt functionar public - contabil intr-o primarie pe perioada nedeterminata. Am oferta de city manager sau consilier al primarului in alta ... (vezi toată discuția)
Suspendare contract de munca, functionar public mca mca Buna ziua! Sunt functionar public, in prezent aflat in perioada de suspendare a raportului de serviciu în conformitate cu art. 95 alin. (1) litera c) din ... (vezi toată discuția)
Suspendarea la cerere a raportului de serviciu al functionarului public monidia monidia Buna ziua. Ma intereseaza daca un functionar public mai poate sa-si suspende raportul de serviciu pe o anume perioada de timp...m-am uitat in legea 188/1999 ... (vezi toată discuția)