avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Suspendare din functie
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Suspendare din functie

Este legala si posibila suspendarea pe o perioada de 2 luni din functia publica tinand cont ca sunt functionar public debutant? Mi se poate schimba raportul de munca in aceste 2 luni daca obtin suspendarea ? Va multumesc , cu respect!:sorry:
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:13, 14 Iunie 2015
De ce nu solicitati concediu fara plata?
[ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 12 Iunie 2015
Justitiarul711, utilizator
Legea nr.188/1999 privind Statutul functionarilor publici
art.95
..
(2) Raportul de serviciu se poate suspenda la cererea motivata a functionarului public, pentru un interes personal legitim, in alte cazuri decat cele prevazute la alin. (1) si la art. 94 alin. (1), pe o perioada cuprinsa intre o luna si 3 ani.
(3) Cererea de suspendare a raportului de serviciu se face in scris, cu cel putin 15 zile calendaristice inainte de data cand se solicita suspendarea, cu exceptia situatiei prevazute la alin. (1) lit. e), cand cererea de suspendare se face cu 48 de ore inainte de declansarea grevei.
...

Art. 96
....
(3) Pe perioada suspendarii raportului de serviciu autoritatile si institutiile publice au obligatia sa rezerve postul aferent functiei publice. Ocuparea acestuia se face, pe o perioada determinata, in conditiile legii. Pe perioada suspendarii, raporturile de serviciu ale functionarilor publici nu pot inceta si nu pot fi modificate decat din initiativa sau cu acordul functionarului public in cauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificarea unor articole din legea nr. 188/1999 rambodincarpati rambodincarpati I-mi poate raspunde cineva daca din Lg.188/1999 privind statutul functionarilor publici s-au schimbat urmatoarele articole: - art.95; alin.2 -art. 95; ... (vezi toată discuția)
Functionar public, suspendare cristinavasile cristinavasile Buna seara am nevoie urgent de un raspuns : un functionar public suspendant din motive personale la cerere, pe o perioada de un an, poate obtine venituri din ... (vezi toată discuția)
Conditii de suspendare (intrerupere) a raportului de serviciu geo112006 geo112006 Sunt functionar public ,si stiu ca se poate cere ca raportul de serviciu sa se suspende la cererea motivata a functionarului public, pentru un interes ... (vezi toată discuția)