avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Conditii de suspendare (intrerupere) a raportului de ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Conditii de suspendare (intrerupere) a raportului de serviciu

Sunt functionar public ,si stiu ca se poate cere ca raportul de serviciu sa se suspende la cererea motivata a functionarului public, pentru un interes personal legitim pe o perioada cuprinsa intre o luna si 3 ani.As dori sa stiu mai exact care motiv reprezinta "interes legitim..."pt a fi aprobata ,as vrea sa plec sa lucrez in strainatate.
Va multumesc si astept un raspuns cat mai exact
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 19:22, 7 Noiembrie 2010
avand in vedere ca alin. 2 al art. 95 ( care prevedea in mod expres ca interesul nu poate fi motivat cu desfăşurarea unei alte activitati remunerate pe perioada suspendării raporturilor de serviciu) a fost modificat prin legea nr. 140/2010, se considera ca legiutorul a considerat ca acest lucru reprezinta un interes personal legitim si in concluzie, puteti solicita suspendarea, pe motiv ca doriti sa plecati la lucru in strainatate. :)
cum a fost modificat art.95 alin 2 din legea 188/1999 ?
ART. 95
(1) Raportul de serviciu se suspendă la iniţiativa funcţionarului public în următoarele situaţii:
a) concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, până la împlinirea vârstei de 3 ani, în condiţiile legii;
b) concediu pentru îngrijirea copilului bolnav în vârstă de până la 7 ani sau, în cazul copilului cu handicap pentru afecţiunile intercurente, până la împlinirea vârstei de 18 ani;
c) desfăşurarea unei activităţi în cadrul unor organisme sau instituţii internaţionale, în alte situaţii decât cele prevăzute la art. 94 alin. (1) lit. c);
d) pentru participare la campania electorală;
e) pentru participarea la grevă, în condiţiile legii.
(2) Raportul de serviciu se poate suspenda la cererea motivată a funcţionarului public, pentru un interes personal legitim, în alte cazuri decât cele prevăzute la alin. (1) şi la art. 94 alin. (1), pe o perioadă cuprinsă între o lună şi 3 ani.
-----------
Alin. (2) al art. 95 a revenit la forma anterioară ORDONANŢEI DE URGENŢÃ nr. 105 din 6 octombrie 2009, publicate în MONITORUL OFICIAL nr. 668 din 6 octombrie 2009 prin abrogarea pct. 20 al art. I din acest act normativ de către art. V din LEGEA nr. 140 din 7 iulie 2010, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 471 din 8 iulie 2010.

-----------
Alin. (2^1) al art. 95 a fost eliminat prin abrogarea pct. 21 al art. I din ORDONANŢA DE URGENŢÃ nr. 105 din 6 octombrie 2009, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 668 din 6 octombrie 2009 de către art. V din LEGEA nr. 140 din 7 iulie 2010, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 471 din 8 iulie 2010.


(3) Cererea de suspendare a raportului de serviciu se face în scris, cu cel puţin 15 zile calendaristice înainte de data când se solicită suspendarea, cu excepţia situaţiei prevăzute la alin. (1) lit. e), când cererea de suspendare se face cu 48 de ore înainte de declanşarea grevei.
(4) Suspendarea raportului de serviciu se constată în cazurile prevăzute la alin. (1) şi la art. 94 alin. (1), precum şi în alte cazuri reglementate prin legi speciale, respectiv se aprobă în cazul prevăzut la alin. (2), prin act administrativ al persoanei care are competenţa numirii în funcţia publică.
(5) Dispoziţiile art. 94 alin. (2) se aplică în mod corespunzător şi pentru cazurile prevăzute la alin. (1) şi (2).
Buna ziua.Referitor la acest subiect,am o intrebare:in aceasta perioada de suspendare a raportului de serviciu,functionarul public poate fi dat afara?doar pentru acest motiv ?daca revine dupa 2 ani,este obligata institutia sa-i ofere acelasi post ?Multumesc.
legea nr. 188/1999
"ART. 96
(3) Pe perioada suspendării raportului de serviciu autorităţile şi instituţiile publice au obligaţia să rezerve postul aferent funcţiei publice. Ocuparea acestuia se face, pe o perioadă determinată, în condiţiile legii. Pe perioada suspendării, raporturile de serviciu ale funcţionarilor publici nu pot înceta şi nu pot fi modificate decât din iniţiativa sau cu acordul funcţionarului public în cauză."
in concluzie...pe perioada suspendarii, postul poate fi doar ocupat temporar, de catre o alta persoana. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare functionari publici manu151 manu151 Buna ziua, intrebare --suspendarea la functionarii publici pentru motiv personal legitim mai este valabila ? multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Suspendarea la cerere a raportului de serviciu al functionarului public ciancu ciancu Aş dori să mă lămuriţi asupra următorului aspect: În temeiul art.95 alin.(2) al Legii 188/1999 privind statutul funcţionarilor publici raportul de ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata functionar public tatianaardeleanu tatianaardeleanu Un salariat functionar public (primarie),in ce conditii poate solicita concediu fara plata? Care este articolul din lege care reglementeaza acest lucru? (vezi toată discuția)