Aş dori să mă lămuriţi asupra următorului aspect:
În temeiul art.95 alin.(2) al Legii 188/1999 privind statutul funcţionarilor publici raportul de serviciu se poate suspenda la cererea motivată a funcţionarului public, pentru un interese legitim personal pe o perioadă cu prinsă între o lună şi 3 ani.
Am înţeles curând că acest articol este abrogat prin Legea 140/2010 însă în programul Lex nu-mi arată această modificare, prezentându-mi încontinuare ca valabil aste articol. Nici în cuprinsul legii nu am gasit această modificare. Dintr-o discuţie cu cineva de la ANFP mi s-a confirmat abrogarea si mi s-a spus că această modificare nu apare in Lex. V-aş ruga să aveţi amabilitatea să mă lămuriţi asupra acestei probleme şi să-mi comunicaţi dacă într-adevăr există această abrogare de articol şi prin ce act normativ este făcută.Aştept răspunsul dumneavoastră.
Alin. (2) al art. 95 a fost modificat de pct. 20 al art. I din ORDONANŢA DE URGENŢÃ nr. 105 din 6 octombrie 2009, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 668 din 6 octombrie 2009. Pct. 20 al art. I din ORDONANŢA DE URGENŢÃ nr. 105 din 6 octombrie 2009, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 668 din 6 octombrie 2009 a fost abrogat de art. V din LEGEA nr. 140 din 7 iulie 2010, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 471 din 8 iulie 2010.
Buna ziua,
si eu sunt functionar public si vreau sa plec din tara pe termen de un an sau un an jumatate prin concediu fara plata sau suspendare . Care ar putea sa fie mai bun pentru mine? Ar putea sa-mi acorde legal ?
Pentru cristinacriv...
Suspendarea raportului de serviciu a functionarilor publici este reglementata de Legea 188/1999, republicat , privind Statutul functionarilor publici nu in Codul Muncii
Art.95 (2) din Legea nr.188/1999 : Raportul de serviciu se poate suspenda la cererea motivată a funcţionarului public, pentru un interes personal legitim, în alte cazuri decât cele prevăzute la alin. (1) şi la art. 94 alin. (1), pe o perioadă cuprinsă între o lună şi 3 ani.