avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Activitate Miruna Elena

Activitate Miruna Elena

Buna ziua,
Problema mea este urmatoarea: pot semna un contract de prestari servicii, pentru a verifica subtitrari, pentru o firma din afara, daca nu sunt inregistrata ca PFA?Ce modalitate exista sa pot colabora cu firma respectiva, ca part time, doar ca persoana fizica?
Multumesc.
Update: a fost sora mea din nou la ITM. Acolo i s-a spus ca angajatorul a depus carnetul de munca la ei, dar ca ea nu-l poate ridica fara un ordin de incetare a activitatii. I-au mai spus sa trimita la tribunal o cerere de trimitere in judecata, si chiar daca el nu se prezinta, ei ii vor da acel ordin de incetare.
Nu, carnetul de munca nu a fost depus la ITM.. iar cei de acolo i-au spus ca daca nu reuseste sa il gaseasca pe angajator..alta solutie nu e decat instanta..problema e ca acel angajator avea si , cred ca inca mai are, mai multe procese, intentate de clienti si alti prestatori de servicii, deasemenea s-a scris in presa locala cum ca era cercetat pentu delapidare de fonduri. Cum dansul era din Rep. Moldova, banuim ca deja este plecat din Romania, pentru a evita cat mai multe...neplaceri
Buna ziua, sora mea s-a angajat la o firma din noiembrie 2008, dar pe cartea ei de munca apare cu data de 1 dec. 2008. Firma se ocupa cu consiliere financiara,avand in total 2 angajati plus patronul, iar salariul il primea de obicei cand se plictisea seful de rugamintile lor. Desi aceasta situatie era indeajuns de suparatoare, pe 1 iulie ,sora mea a gasit firma inchisa, seful nu mai raspundea la telefon.Ulterior ea afla ca acesta datora multi bani pe chirii, facturi si la clienti. De atunci ea nu-si poate recupera cartea de munca, cei de la fortele de munca i-au spus sa-l cheme in instanta. As dori sa va intreb daca alta solutie nu exista, ca ea sa-si recupereze cartea de munca, sa se poata angaja in alta parte. Va multumesc, si scuzati povestea poate prea lunga..
Buna ziua, problema mea este urmatoarea: familia mea a ramas singura din scara fara centrala termica, drept pentru care am fost debransati de la incalzire acum 4 ani. Parintii mei doresc sa-si puna centrala, dar pentru asta au nevoie de acordul vecinilor pt. debransare, si de acordul proprietarei tevii de gaz, pentru a trage gaz si la noi. Vecina cu pricina este in conflict cu parintii mei inca de cand s-a mutat, pe diverse motive, dar mai ales pentru ca si-a dorit sa ocupe singura uscatorul, pe care a vrut sa-l zideasca si sa-l incorporeze la propriul apartament.Cum blocul nostru nu are boxe, vecinii folosesc uscatorul de la fiecare etaj, ca loc de depozitare sau uscator rufe. Pe scurt, ne-am opus intentiilor ei, dar a reusit sa obtina totusi autorizatie sa-si sparga usa proprie direct in uscator. Din cauza conflictelor(care au avut ca rezultat chiar si atacuri fizice asupra mamei si a altor vecini), acum ne refuza dreptul de a ne bransa la teava de gaz, pe motiv ca este a ei, si ca nu vrea sa ne lase. Exista o cale de a trece peste refuzul ei, sau de a o forta , ca sa putem sa avem si noi caldura si apa calda?Va multumesc .