avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Activitate minis

Activitate minis

Am vazut ca s-a trimis spre adoptare proiectul de lege pentru modificarea codului consumului prin care se reglementeaza clauzele abuzive din contracte, am citit si prezentul cod care este in vigoare. Ceea ce mi-a atras atentia este:
Art. 78. - Se interzice comercianţilor stipularea de clauze abuzive în contractele încheiate cu consumatorii.
Art. 79. - O clauză contractuală care nu a fost negociată direct cu consumatorul va fi considerată abuzivă dacă, prin ea însăşi sau împreună cu alte prevederi din contract, creează, în detrimentul consumatorului şi contrar cerinţelor bunei-credinţe, un dezechilibru semnificativ între drepturile şi obligaţiile părţilor.

Potrivit acestor clauze se poate anula un contract incheiat pe o perioada determinata? Mentionez ca respectivul contract a fost prestabilit si nu s-a negociat ( Contract de prestare servicii de telefonie mobila/ transfer date ).

Am nevoie de putin ajutor ! Multumesc :(
Buna ziua !

Am si eu o nelamurire, in priviinta inregistrarii in contabilitate a reducerilor de pret pentru marfa la pret de vanzare cu amanuntul.

Ca de exemplu daca ai doua produse 1 suc la 3 lei si 1 pachet de biscutiti la 2 lei , si le ai inregistrate in Nir la valorile respective , si apoi doresti ca sa faci pachete promo si sa le vinzi la pretul de 4 lei 1suc+biscuiti.

Sau trebuie inregistrata separat in nir , la pretul de 3 lei sucul ce-l vinzi in mod normal si la pretul de 2 lei sucul ce-l vinzi in promotie.

Little help please :">

Multumesc!