avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Reducere promotionala la marfa din magazin
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Reducere promotionala la marfa din magazin

Buna ziua !

Am si eu o nelamurire, in priviinta inregistrarii in contabilitate a reducerilor de pret pentru marfa la pret de vanzare cu amanuntul.

Ca de exemplu daca ai doua produse 1 suc la 3 lei si 1 pachet de biscutiti la 2 lei , si le ai inregistrate in Nir la valorile respective , si apoi doresti ca sa faci pachete promo si sa le vinzi la pretul de 4 lei 1suc+biscuiti.

Sau trebuie inregistrata separat in nir , la pretul de 3 lei sucul ce-l vinzi in mod normal si la pretul de 2 lei sucul ce-l vinzi in promotie.

Little help please :">

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: t.simona , utilizator 11:27, 17 Septembrie 2009
Nu este precizat in nici o reglementare legala situatia dvoastra.
Totul depinde de modul de operare in casa de marcat.
Daca treceti fiecare produs in casa de marcat, adica suc 1 buc si biscuiti 1 buc, atunci trebuie sa faceti PV de reducere pt unul dintre produse cu 1 leu astfel incit totalul sa fie 4 lei.
Daca treceti la produse "pachet promotional" atunci ar trebui sa faceti pv de modificare pt cele 2 produse la pret nou 0 si de obtinere a acestor pachete la pret de 4 lei. La fel cind desfaceti produsele si le vindeti iar la bucata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducere erotida85 erotida85 Buna ziua CAZUL 1) Cum se inregistreaza o factura ca aceasta? 1. bautura spirtoasa buc 1 X 34.00 lei = 34.0 lei 2. bautura spirtoasa ... (vezi toată discuția)
Marfa retur- vanduta pe bon fiscal loredana.m loredana.m buna ziua, am o firma care are 2 gestiuni :cu ridicata si cu amanuntul. La vanzarea cu amanuntul am clienti care se trezesc ca le mai raman materiale si pe ... (vezi toată discuția)
Inregistrare factura laptop+licenta+antivirus miki24 miki24 Am urmatoarele repere pe factura la pret unitar fara tva: - 3 buc laptop 1548.38 lei - 3 buc licenta 354.83 lei - 1 buc antivirus 346.77 lei - 4 buc ... (vezi toată discuția)