Am vazut ca s-a trimis spre adoptare proiectul de lege pentru modificarea codului consumului prin care se reglementeaza clauzele abuzive din contracte, am citit si prezentul cod care este in vigoare. Ceea ce mi-a atras atentia este:
Art. 78. - Se interzice comercianţilor stipularea de clauze abuzive în contractele încheiate cu consumatorii.
Art. 79. - O clauză contractuală care nu a fost negociată direct cu consumatorul va fi considerată abuzivă dacă, prin ea însăşi sau împreună cu alte prevederi din contract, creează, în detrimentul consumatorului şi contrar cerinţelor bunei-credinţe, un dezechilibru semnificativ între drepturile şi obligaţiile părţilor.
Potrivit acestor clauze se poate anula un contract incheiat pe o perioada determinata? Mentionez ca respectivul contract a fost prestabilit si nu s-a negociat ( Contract de prestare servicii de telefonie mobila/ transfer date ).
Daca se demonstreaza existenta yunie cluze abuzive contractul poate fi desfintat sau acea c;lauza poate fi inlaturata in virtutea salvfardarii actului juridic
Clauza abuziva
robertnelu
Intr-un contract de prestari servicii, se pot interpreta ca ar fi abuzive aceste clauze ?
-Durata: \"pana la realizarea scopului urmarit de parti in ... (vezi toată discuția)