avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contracte Prestari Servicii
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contracte Prestari Servicii

Am vazut ca s-a trimis spre adoptare proiectul de lege pentru modificarea codului consumului prin care se reglementeaza clauzele abuzive din contracte, am citit si prezentul cod care este in vigoare. Ceea ce mi-a atras atentia este:
Art. 78. - Se interzice comercianţilor stipularea de clauze abuzive în contractele încheiate cu consumatorii.
Art. 79. - O clauză contractuală care nu a fost negociată direct cu consumatorul va fi considerată abuzivă dacă, prin ea însăşi sau împreună cu alte prevederi din contract, creează, în detrimentul consumatorului şi contrar cerinţelor bunei-credinţe, un dezechilibru semnificativ între drepturile şi obligaţiile părţilor.

Potrivit acestor clauze se poate anula un contract incheiat pe o perioada determinata? Mentionez ca respectivul contract a fost prestabilit si nu s-a negociat ( Contract de prestare servicii de telefonie mobila/ transfer date ).

Am nevoie de putin ajutor ! Multumesc :(
Cel mai recent răspuns: Dan Top , Avocat 05:29, 6 Decembrie 2009
Daca se demonstreaza existenta yunie cluze abuzive contractul poate fi desfintat sau acea c;lauza poate fi inlaturata in virtutea salvfardarii actului juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza abuziva robertnelu robertnelu Intr-un contract de prestari servicii, se pot interpreta ca ar fi abuzive aceste clauze ? -Durata: \"pana la realizarea scopului urmarit de parti in ... (vezi toată discuția)
Procedura clauza abuziva contract Imparatul Imparatul Un garant a semnat ca renunta la beneficiul de discutiune dintr-un contract de garantie bancara. Acuma creditorul nu mai poate achita si banca avenit dupa ... (vezi toată discuția)
Ajustare penalitati de intarziere ContSters20980 ContSters20980 Am dat de cateva ori peste topicuri mai vechi sau mai noi, in care autorii au dat de probleme cauzate de contractele de telefonie mobila (si mai ales cu ... (vezi toată discuția)