avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Clauza abuziva
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Clauza abuziva

Intr-un contract de prestari servicii, se pot interpreta ca ar fi abuzive aceste clauze ?
-Durata: "pana la realizarea scopului urmarit de parti in acest contract" - "Partile sunt de acord ca in cazul decesului beneficiarului, obligatiile asumate de acesta trec automat asupra mostenitorilor legali la acceptarea mostenirii "
Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 14:22, 27 Ianuarie 2012
Se poate vorbi de clauze abuzive doar in privinta contractelor incheiate intre comercianti si consumatori.
Intr-un astfel de contract, este considerata clauza abuziva acea clauza care nu a fost negociata direct cu consumatorul daca, prin ea insasi sau impreuna cu alte prevederi din contract, creeaza, in detrimentul consumatorului si contrar cerintelor bunei-credinte, un dezechilibru semnificativ intre drepturile si obligatiile partilor.
O clauza contractuala va fi considerata ca nefiind negociata direct cu consumatorul daca aceasta a fost stabilita fara a da posibilitate consumatorului sa influenteze natura ei, cum ar fi contractele standard preformulate sau conditiile generale de vanzare practicate de comercianti pe piata produsului sau serviciului respectiv (art.4 din Legea nr.193/2000).


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere unilaterala contract MariusDorin MariusDorin concret: am facut in urma cu cateva luni un contract cu o firma furnizoare de televiziune si internet. situatia personala schimbandu-se intre timp, am fost ... (vezi toată discuția)
Procedura clauza abuziva contract Imparatul Imparatul Un garant a semnat ca renunta la beneficiul de discutiune dintr-un contract de garantie bancara. Acuma creditorul nu mai poate achita si banca avenit dupa ... (vezi toată discuția)
Litigiu cu banca bulg1 bulg1 care sunt taxele abuzive impuse de banci,cum si daca pot fi recuperate si daca da,care ar fi durata procedurii(cat dureaza procesul) pana la recuperare (vezi toată discuția)