avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi
Forum Activitate panora

Activitate panora

Un credit pentru nevoi personale restant este cesionat unei firme de recuperari. Poate aceasta firma sa atace si girantii care au garantat bancii si asupra carora banca nu s-a indreptat inainte de cesiune? Firma de recuperari fiind o societate comerciala si nu una financiara sau bancara este conform notificarii transmise de banca, numai beneficiara creantei si nu a contractului de imprumut si ca urmare aceasta nu se poate substitui bancii in ceea ce priveste calculul de dobanzi si/sau penalitati etc. Cum trebuie procedat in conditiile in care sunt amenintati/atacati girantii?
Răspuns la discuția amenzi nedepunere declaratii
salariatii erau angajati la compania mama, la sediu neavand contractele de munca inregistrate la itm si cjas din judetul unde are sediul sucursala. La sediul sucursalei depuneam numai declaratia privind impozitul pe salarii. Atat. Nu am anuntat finantele nici cand am inceput sa depunem declaratiile despre numarul de salariati ai sucursalei. Legea se refera la un minim de 5 salariati pentru depunerea acestei declaratii. Trebuie anuntat fiscul ca nu mai sunt salariati daca obligatia de a depune a incetat in momentul in care nu mai erau intrunite conditiile legale pentru a fi obligati sa depunem declaratiile? Imi puteti preciza o baza legala referitoare la momentul in care dispare obligatia de a depune aceste declaratii?
Avem o sucursala intr-un alt judet. Pana la 31 martie 2009 erau 5 salariati la sucursala si depuneam lunar declaratii privind impozitul pe salariile realizate acolo. De la 1 aprilie 2009 sucursala nu mai are salariati disparand obligativitatea depunerii acestor declaratii. In fiecare luna incepand cu mai 2009 primim la sediul societatii pe codul fiscal al companiei (nu la sucursala) cate o amenda de la organele fiscale ale judetului respectiv pentru nedepunerea acetor declaratii pe care de fapt nu trebuie sa le depunem. Ce trebuie sa facem pentru a anula respectivele amenzi? Este legal ceea ce s-a intamplat? Cum putem remedia situatia?
Unei societati ii este respinsa in instanta actiunea privind somatia de plata catre alt agent economic. Poate aceasta societate sa solicite insolventa acelui agent economic avand ca argumente aceeasi documentatie care a stat la baza somatiei de plata respinse de instanta ?
un comerciant strain se prezinta ca fiind reprezentant al unui producator strain. Incheiem cu comerciantul un contract prin care firma noastra devine unic importator pentru 5 ani, ni se acorda un credit comercial pentru 5 ani scadent in transe egale incepand cu anul 2, noi ne obligam sa investim in reteaua nationala specializata de distributie, in introducerea produselor pe piata romaneasca. Facem importurile, platim toate taxele, investim conform contractului in retea, produse, taxe de listare la hypermarketuri, creem fondul de comert, respectand ad-literam contractul. Dupa 1 an si 2 luni comerciantul soseste in Romania, inregistreaza o firma in care coopteaza unul din directorii regionali, isi muta in noua firma personalul unui punct de lucru al companiei noastre - prin metode de genul imprumuturi banesti etc., practicand tot ceea ce este inscris in legea privind concurenta neloiala. Firmei noastre ii este prezentata o cesiune de creanta de la producatorul extern pentru noua companie infiintata,transferul produselor, aceasta facand presiuni sa le fie cedat si fondul de comert in care nu au investit nimic. Compania noastra inregistreaza pagube enorme in urma acestor fapte. Contractul initial nu a fost incalcat, nu era scadent la plata etc. Ce ma sfatuiti?