avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... girantii unui credit restant cesionat catre o firma de ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

girantii unui credit restant cesionat catre o firma de recuperari

Un credit pentru nevoi personale restant este cesionat unei firme de recuperari. Poate aceasta firma sa atace si girantii care au garantat bancii si asupra carora banca nu s-a indreptat inainte de cesiune? Firma de recuperari fiind o societate comerciala si nu una financiara sau bancara este conform notificarii transmise de banca, numai beneficiara creantei si nu a contractului de imprumut si ca urmare aceasta nu se poate substitui bancii in ceea ce priveste calculul de dobanzi si/sau penalitati etc. Cum trebuie procedat in conditiile in care sunt amenintati/atacati girantii?
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 00:35, 19 Aprilie 2012
cesionarul creantei primeste toate garantiile de care a beneficiat si cedentul, indiferent de calitatea sa de institutie bancara sau srl. cesionarul va avea exact aceleasi drepturi ca si cedentul - banca/ ifn

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dobanda la creanta Laszlo Bicsak Laszlo Bicsak Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns clar la speta de mai jos: Imprumut bancar, nevoi personale, girat cu apartament, de la OTP, predat catre OTP ... (vezi toată discuția)
Cesiune de contract imprumut bancar corina m. corina m. Buna ziua. Am o intrebare: in cazul in care am un contract de imprumut cu o banca iar aceasta a cesionat contractul meu unei alte firme, cesiunarul respecta ... (vezi toată discuția)
Probleme cu firma de recuperare ThisIsIt ThisIsIt Buna ziua.Acum 3 ani am avut o descoperire de cont la care plateam o dobanda lunara de 20 ron. intotdeauna puneam cateva sute de lei ca sa ma asigur ca 6-7 ... (vezi toată discuția)