avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... cesiune de contract imprumut bancar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

cesiune de contract imprumut bancar

Buna ziua. Am o intrebare: in cazul in care am un contract de imprumut cu o banca iar aceasta a cesionat contractul meu unei alte firme, cesiunarul respecta conditiile din contractul pe care eu l-am incheiat cu banca( rate lunare, acceasi valoare a ratelor, aceeasi dobada, aceeasi perioada de timp a paltii ratelor) sau acesta poate modifica toate acestea mergand pana la a solicita mie, debitorului ,toata suma de palta pe care am imprumutat-o de la banca, imprumutul fiind un credit cu ipoteca? Cesionarul imi va trimite alte instructiuni de plata, sau eu platesc ca si pana acum aceleasi rate in noul cont bancar pe care mi l-au comunicat?
Va multumesc mult pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: suiradro , utilizator 22:17, 27 Ianuarie 2010
corina m. a scris:
in cazul in care am un contract de imprumut cu o banca iar aceasta a cesionat contractul meu unei alte firme, cesiunarul respecta conditiile din contractul pe care eu l-am incheiat cu banca( rate lunare, acceasi valoare a ratelor, aceeasi dobada, aceeasi perioada de timp a paltii ratelor) sau acesta poate modifica toate acestea mergand pana la a solicita mie, debitorului ,toata suma de palta pe care am imprumutat-o de la banca, imprumutul fiind un credit cu ipoteca?
Cesionarul imi va trimite alte instructiuni de plata, sau eu platesc ca si pana acum aceleasi rate in noul cont bancar pe care mi l-au comunicat?

Buna ziua,
Corect legal, cesionarul trebuie sa se subroge in mod identic in drepturile si obligatiile intiale (contractuale) ale cedentului.
Cedentul are obligatia sa va comunice aparitia cesiuniii si conditiile in care ea s-a facut, cu drepturile si obligatiile Dvs. rezultand din aceasto operatie.
Cu stima,
Daca imprumutul va fost preluat de EOS (se pare ca ei sunt la "moda" acum), pot sa va spun, din cateva cazuri care au apelat la mine, ca nu au trimis alte instructiuni ci au solicitat telefonic sau cel mult la cerere un desfasurator de plata cu dobanzi si penalitati altele decat cele din contractul incheiat cu banca. Au solicitat doar restul de imprumut neachitat dar dobanzile si penalitatile mult mai mari.
Buna ziua. Da banca mi-a trimis o notificare prin posta prin care ma instiinteaza de aceasta cesiune, dar scrie citez"cedentul a cedat cesionarului creantele detinutede acesta impotriva d-voastra......., impreuna cu ori ce drepturi, fructe si benefici prezente si viitoare atasate acestora."
Atat nimic mai mult.Sa inteleg din acestea ca, contactul meu de credit o sa sa desfasoare intocmai cum a fost incheiat cu banca?
Va multumesc mullt pentru raspuns. Cu consideratie.
Imprumutul meu a fost preluat de SC Suport Colect SRL. Am incercat si eu sa iau legatura cu ei prin tel. sa cer mai multe lamuriri, dar nu raspunde nimeni. Si totusi au voie sa modivice dobanzile si rata, sa le majoreze. Daca da, ce pot sa fac in acest caz? Multumesc inca o data pentru raspuns. O zi buna.
Trebuie sa stiti in ce stadiu erau ratele cand s-a produs cesiunea. Daca deja era un credit restant este posibil sa se fi declarat scadent cu anticipatie integral si atunci deja nu se mai pune problema de rate.

Alte discuții în legătură

Notificare cesiune de creanta/credit mirelutza_miry mirelutza_miry Buna ziua . Am si eu o problema cu o Notificare primita in urma cu aproape o luna care spune cam asa ,,SC 1 SRL, persoana juridica romana ...cu sediul in ... (vezi toată discuția)
Cesiune creanta bancara+termene somatii karsten_yanker karsten_yanker Stimati forumisti, as dori sa intreb daca pot fi emise in aceeasi zi o somatie imobiliara si poprire pe conturi si o somatie mobiliara, care stabilesc termene ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu creditele cesionate de banci? cordis claudia cordis claudia acum dupa noile reglementari bancare,ce se intampla cu creditele cesionate de banci catre firmele de recuperare?pentru aceste firme nu s-au stabilit niste ... (vezi toată discuția)