Inteleg ca s/a cesionat creanta pe care o avea banca cu care ati incheiat un contravt de credit. Dvs. aveti in aceasta situatie calitate de debitor cedat.
Efectele contractului de cesiune faţă de debitorul cedat sunt urm.
Întrucât este considerat a fi un terţ faţă de contractul de cesiune, debitorul cedat poate să ignore acest contract până în momentul îndeplinirii formalităţilor prevăzute de art. 1393 C.civ., adicca dvs., chiar dacă se poate afirma că debitorul ar fi aflat indirect despre acest contract (nu este cazul dvs. ptr. ca ati fost notificata). Cesiunea faţă de debitorul cedat începe să-şi producă efecte din momentul în care cesiunea îi devine opozabilă, şi anume de la data notificării făcută prin executorul judecătoresc sau de la data acceptării făcute de debitorul cedat prin act autentic sau act sub semnătură privată. Astfel, debitorul cedat poate plăti în mod valabil cedentului, conform art. 1395 C.civ. Dacă cedentul face cesiunea, debitorul cedat se poate apăra împotriva cesionarului invocând dovezile de plată obţinute de la cedent, cu condiţia ca acestea să aibă o dată anterioară notificării sau acceptării. Aşadar, valabilitatea acestor dovezi nu depinde deci de data la care s-a făcut cesiune, întrucât chiar în cazul în care debitorul cedat a plătit cedentului după ce s-a făcut cesiunea, el va fi liberat de obligaţie dacă plata a fost făcută înainte de notificare ori de acceptare. Deşi cesiunea de creanţă intervine fără a se cere consimţământul debitorului cedat, ea nu poate dăuna acestui debitor, motiv pentru care acesta îşi păstrează dreptul de a opune cesionarului toate excepţiile pe care le putea opune şi cedentului: nulităţile, rezilierea, prescripţia, autoritatea de lucru judecat, etc.
Este bine sa formulati un raspuns in care sa precizati ca nu sunteti de acord si nu veti semna angajamentul comunicat . Cititi cu atentie contractul de credit si este imposibil sa nu puteti formula aparari.Daca nu va descurcati este bine sa cereti ajutorul unui avocat. Atentie aveti si ipoteca, este f. imp.
Comunicati oficial recuperatorului ca nu va asumati pretentiile si angajamentul comunicat
Pentru competenta solutionare ,in baza documentelor,contactati avocat
Buna ziua.Va multumesc mult pentru raspuns.Ei au redactat notificarea pe data de 19 ian. 2010, iar la mine a ajuns pe data de 26 ian.lndata de 27 ian noi am achitat toata restanta pe care o aveam. se poate negocia cu ei fara sa ajungem in instanta?sau avem vreo sansa favorabila noua oricum ar fi?Va multumesc. si astept raspunsul dumneavoastra.
:offtopic: interventie moderator
@mirelutza_miry
Va rog nu mai deschideti aceeasi discutie la alte sectiuni sau/si in cadrul aceleiasi sectiuni.Regulamentul de postare in forum prevede stergerea acestora, fapt ce s-a si intamplat cu celelalte mesaje (triplate practic).
ariam Utilizator a raspuns la unul din mesajele dvs:
"Marti, 9 Martie 2010, 10:41
Cesiunea de creanta este un mod de transmitere a obligatiei de la vechiul creditor (cedent) la noul creditor (cesionar) acesta din urma luand locul celui dintai.
In primul rand dvs puteti solicita cesionarului sa va prezinte o copie a contarctului de cesiune sau dovada inregistrarii in Arhiva Electonica.
Conform prevederilor art. 85 al legii 99/1999:
(1) Când bunul afectat garanţiei, constând într-o creanţă bănească, este cesionat, cesionarul trebuie să notifice cesiunea, în scris, debitorului cedat. Notificarea se poate face fie prin act sub semnătură privată, fie prin intermediul instanţei sau printr-un act autentificat de notarul public. Notificarea trebuie să facă menţiune despre creanţa cedată, suma de plată, numele său, modul şi locul plăţii.
(2) Din momentul în care debitorul primeşte notificarea, acesta se poate elibera de obligaţie numai prin efectuarea plăţii către cesionar în modul indicat în notificare.
(3) Cu toate acestea, dacă debitorul cere ca cesionarul să prezinte dovada cesiunii, iar acesta nu o face în termen de 15 zile de la data cererii, debitorul poate să continue efectuarea plăţilor către cedent.
(4) Dovada cesiunii se poate face prin copia certificată de pe contractul de cesiune sau de pe contractul de garanţie ori prin copia de pe înregistrarea cesiunii la arhivă."
Cesiune devine opozabila fata de dvs de la data notificarii acesteia, sau de la data la care va este transmisa dovada cesiunii conform articolului sus citat, orice plata efectuata de dvs in contul cedentului pana la aceasta data fiind perfect valabila (cu alte cuvinte nu trebuie sa platiti suma si catre cesionar).
din mesajul dvs se intelege ca cesiune este una clasica si nu o cesiune cu titlu de garantie (o cesiune sub conditie). Dvs nu puteti fi obligat la plata anticipata a creditului prin simplul efect al cesiunii, noul creditor fiind tinut de prevederile contractului astfel cum acesta a fost incheiat (orice modificare presupune incheierea unui act aditional la acesta). Cu alte cuvinte, daca dvs nu semnati un act aditional sau alt angajament prin care sa va asumati alte obligatii (cum ar fi rambursarea intr-un termen mai scurt) va sunt aplicabile prevederile contractului cesionat."
Buna ziua! In legatura cu notificarea primita in urma cu ceva timp de la alea firma de recuperare.am fost sunati azi si ni sa spus ca noi avem creditul la ei,ca este exigibil si daca nu il achitam ne executa. ei in luna martie a acestui an ne-au sunat si ne-au spus sa semnam cu ei un act aditional prin care ne luat angajamentul ca platim creditul intr-un de zile.noi nu am semnat acel act de care ziceau ei, dar de atunci nici nu neau mai sunat sa ne spuna ceva de acel act.ne-a mai sunat o doamna din cand in cand , atunci cand mai intarziam cu plata creditului sa ne intrebe cand platim rata.iar astazi ne spun ca trebui sa il achitam. bani ce nu avem bineinteles fiind vorba de 38000 euro. pot sa faca acest lucru, sa ne execute?mentionez ca noi am platit in continuare rata la banca cu dobanda aferenta creditului, inclusiv dobanzile penalizatoare, daca am intarziat cu plata. ne-au mai spus , sa incercam sa mergem la banca sa incercam sa facem o refinantare la credit si sa le achitam banii. ceea ce am si facut, iar cei de la banca au zis ca nu se pune problema de o refinantare, ca nu este posibila aceasta. ce sa facem? suntem disperati. pot sa ne execute daca nu am semnat nimic cu ei? Multumesc.