avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Notificare cesiune de creanta/credit
Discuție deschisă în Executare silită

Notificare cesiune de creanta/credit

Buna ziua . Am si eu o problema cu o Notificare primita in urma cu aproape o luna care spune cam asa ,,SC 1 SRL, persoana juridica romana ...cu sediul in ....in calitate de CESIONAR ,in conformitate cu Codul Civil si legea 99/1999 privind unele masuri pentru accelerarea reformei economice Titlul VI)prin prezenta va notificam cu privire la faptul s-a incheiat contractul nr....... , prin care Cedentul a cedat Cesionarului creantele detinute de acesta impotriva dvs.,ivite in baza contractului de credit nr......incheiat de dv.cu Banca B..,impreuna cu orice drepturi ,fructe si beneficii prezente si viitoare atasate acestora Creanta Cedata)...mentionez ca am un credit de nevoi personale cu ipoteca luat in aprilie 2009 de la B....la care am avut o restanta de 2 luni si ceva ( nu stiu exact) datorita faptului ca nu am luat salariul la timp) si pe care am achitat-o. in prezent sunt la zi cu ratele. Contractul de cesiune de Creanta a fost inregistrata in Arhiva Electronica de Garantii Reale Imobiliare sub numarul Z ,respectiv UUUU. Astfel va notificam ca incepand de la data prezentei Notificari urmeaza sa efectuati plata Creantei Cedate in valoare de 38335,62 EUR ,impreuna cu orice alte drepturi ,fructe si beneficii viitoare aferente acesteia in contul SC 1:ro15rncb02........ deschis la B... SC Buc... Fin... Pl SRL confirma prin prezenta Ca SC Su.. SRL , detine puterea si autoritatea de a emite instructiuni scrise catre dvs.care va vor fi opozabile, si nu vor necesita aprobare, confirmare instructiune sau orice alta actiune din partea Cedentului sau a oricarei alte persoane . SC 1.. SRL va notifica ca, in vederea recuperarii Creantei Cedate ,prelucreaza date personale conform Legii 677/2001, fiind inregistrata in Registrul de evidenta a operatorilor de Datele personale sub numarul 11810. Datele personale sunt cele furnizate la data incheierii Contractului de Credit sau orice date obtinute din baze de date publice .De asemenea va informam ca aveti drepturile prevazute de art.12-18 din legea 677/2001drept de acces , interventie etc.)pe care le puteti exercita pe baza de cerere scrisa ,datata si semnata trimisa pe adresa Cesionarului. Intrebarile mele sunt : Ce reprezinta aceasta notificare? La ce sa ma astept in continuare O sa trebuiasca sa achit toti banii odata pe care oricum nu ii am) Ce ar trebui sa fac eu? Mentionez ca am fost sunat de un reprezentant al SC 1.. SA si mi s-a cerut sa semnez un angajament cum ca voi returna suma intr-un an de zile lucru pe care nu-l voi face pentru ca nu pot sa returnez intreaga suma intr-un an de zile). Ei au redactat notificarea pe 19 ian. 2010, iar la mine a ajuns pe data de 26 ian.lL data de 27 ian eu am achitat absolut toata restanta.Va multumesc anticipat si astept raspunsul dvs.
Ultima modificare: Vineri, 26 Noiembrie 2010
mirelutza_miry, utilizator
Cel mai recent răspuns: godot , utilizator 02:07, 6 Decembrie 2010
Aveti intarziere la credit? Care a fost cea mai mare restanta inregistrata de la cesiune incoace? De cate zile vechime?
Executarea silita in cazul creditelor ipotecare trebuie sa urmeze o procedura prealabila de notificari.
Ati primit vreo notificare din partea actualului creditor cum ca din cauza intarzierilor la plata ratelor sau orice alta cauza de culpa prevazuta de contract, vi se va declara creditul exigibil anticipat?
Telefoanele nu au valoare juridica, atat timp cat va platiti regulat ratele creditorul nu are cum sa va execute.
Buna ziua. multumesc mult pentru raspuns. Noi am mai intarziat cu plata din cauza salariilor, pentru ca nu se dau la timp, dar nu am intarziat mai mult de 30 de zile, decat acum in octombrie, avem vreo 34 de zile . in rest nu, si nu am fost anuntati, nimic in scris, decat o doamna a sunat de la ei si ne-a intrebat cand platim, iar noi cand am intrebat cat avem ca sa stim sa mergem sa platim, atunci ne-a spus ca noi de fapt nu am mai avea rate, ca avem creditul exigibil si trebui achitat int-un an.Dar pana acum noi am platit la banca,cred ca in contul lor, dar am platit, cu tot cu penalitati, cu tot. acum nu mai stim cata vem cu tot cu dobanda penalizatoare, pentru ca au schimbat si programul la banca si nu mai vedem cat avem, iar domna nu ne-a spus cat. Noi nu am semnat cu ei acel act de care tot ziceau ei, si nici nu ne-au mai zis ceva de atunci de el. iar doamna care a sunat de la ei, nea spus telefonic acest lucru, nu ni sa trimis nimic scris, cum ar fi ca, daca nu platim cand se face un an de cand avem creditul la ei ne executa.si daca intr-adevar vor sa faca acest lucru, cu cat timp inainte ne someaza sa platim altfel fac si neau spus la tel.mentionez ca noi nu am mai primit nimic de la ei, in afara de acea hartie trimisa prin posta si noua si parintilor, ca tata este coplatitor, si ipoteca este pe apartamnetul lor(apartament care este pe numele mamei) si am mai primit in octombrie un plic cu un document in care spuneau ca nu avem asigurare la casa ceea ce nu era adevarat, noi avand asigurarea reinoita in iunie, pe un an de zile. in schimb am telefonat la ei leam spus ca noi avem asigurare facuta, de ce ne trimit astfel de plicuri, iar domnul nea spus sa trimitem la ei copie dupa asigurare, impeuna cu o copie de pe buletine , ceea ce noi nu am facut pt ca ni sa parut suspect acest lucru, avand in vedere ca noi am inchiat asigyrarea la banca de la acre am luat creditul, iar cei de acolo nici ei nu stiau ca noi trebui sa transmitem la ei acest lucru. Nu mai intelegem absolut nimic.poate puteti sa ne lamuriti dumneavoastra cat de cat. Multumesc mult .
Ultima modificare: Duminică, 28 Noiembrie 2010
mirelutza_miry, utilizator
Hai sa o luam in ordine.

In cazul tuturor contractelor de credit scrie negru pe alb ca daca nu platesti X rate, creditul se declara scadent anticipat. Din cate stiu eu, 99% din banci declara scadent anticipat creditul cand nu s-au platit cel putin 2 rate. Asta inseamna 60 zile. Altele au la 3 luni etc. Verifica asta.
Daca e asa cum spun eu, inseamna ca vorbim degeaba si le dai in cap scurt si fara alte comentarii....
Dupa ce aflam asta de la tine continuam...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit ipotecar cu probleme mirelutza_miry mirelutza_miry Buna ziua . Am si eu o problema cu o Notificare primita in urma cu aproape o luna care spune cam asa ,,SC 1 SRL, persoana juridica romana ...cu sediul in ... (vezi toată discuția)
Contract cesiune creante/datorii ContSters109653 ContSters109653 Societatea A are in derulare un contract cu CEC - Cec-ul a finantat cumpararea unui apartament si societatea achita rate la CEC. Societatea (administratorul) ... (vezi toată discuția)
Cesiune de contract imprumut bancar corina m. corina m. Buna ziua. Am o intrebare: in cazul in care am un contract de imprumut cu o banca iar aceasta a cesionat contractul meu unei alte firme, cesiunarul respecta ... (vezi toată discuția)