avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1119 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... concurenta neloiala sau inselaciune?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

concurenta neloiala sau inselaciune?

un comerciant strain se prezinta ca fiind reprezentant al unui producator strain. Incheiem cu comerciantul un contract prin care firma noastra devine unic importator pentru 5 ani, ni se acorda un credit comercial pentru 5 ani scadent in transe egale incepand cu anul 2, noi ne obligam sa investim in reteaua nationala specializata de distributie, in introducerea produselor pe piata romaneasca. Facem importurile, platim toate taxele, investim conform contractului in retea, produse, taxe de listare la hypermarketuri, creem fondul de comert, respectand ad-literam contractul. Dupa 1 an si 2 luni comerciantul soseste in Romania, inregistreaza o firma in care coopteaza unul din directorii regionali, isi muta in noua firma personalul unui punct de lucru al companiei noastre - prin metode de genul imprumuturi banesti etc., practicand tot ceea ce este inscris in legea privind concurenta neloiala. Firmei noastre ii este prezentata o cesiune de creanta de la producatorul extern pentru noua companie infiintata,transferul produselor, aceasta facand presiuni sa le fie cedat si fondul de comert in care nu au investit nimic. Compania noastra inregistreaza pagube enorme in urma acestor fapte. Contractul initial nu a fost incalcat, nu era scadent la plata etc. Ce ma sfatuiti?
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 23:06, 16 Septembrie 2009
daca va sfatuiesc sa va adresati unui avocat din orasul dvs, se va supara dl. Admin pe mine.
daca imi spun parerea, s-ar putea sa nu fie corecta pt ca nu cunosc actele.
am impresia ca in cazul dvs exista o fapta penala.
dvs puteti cere daune, daca vi s-a adus un prejudiciu si daca puteti demonstra asta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatia de predare a marfurilor contrafacute alinabarbos alinabarbos Imi poate spune cineva daca gasesc un text de lege din care sa rezulte obligatia de predare a bunurilor contrafacute ? (vezi toată discuția)
Concurenta neloiala ramonadaniela ramonadaniela daca am un spatiu cdomerial unde comercializez un anumit produs iar fostul chirias care comerciant care promova acelas produs ca si mine vine si pune un bener ... (vezi toată discuția)
Vanzare produse zuzu2008 zuzu2008 Buna seara, Am o problema de drept comercial si sper sa gasesc o solutie cu ajutorul dvs. Am demarat o mica afacere ce presupune in esenta distributie. ... (vezi toată discuția)