avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1258 soluții astăzi
Forum Activitate ciuciu

Activitate ciuciu

Sa o luam punctual pentru ca eu sunt "gica contra" si vreau sa demonstrez cum de poate face ca sa fie rau pentru unicul intretinator de familie:

"2. Salariile compensatorii se acorda si in cazul concedierilor individuale"-va referiti la cele din contractul colectiv de munca, 1 salariu sau cateva. Eu vorbeam de Legea 98/1999 care ar acorda pana la 12 salarii medii pe institutie pentru bugetarii de cu vechime de 15 ani.


"ART.81. - (1) La aplicarea efectiva a reducerii de personal, dupa reducerea posturilor vacante de natura celor desfiintate, masurile vor afecta in ordine:

c) masura sa afecteze numai in ultimul rand pe femeile care au in ingrijire copii, barbatii vaduvi sau divortati care au in ingrijire copii, pe intretinatorii unici de familie, precum si pe salariatii, barbati sau femei, care mai au cel mult 3 ani pana la pensionare la cererea lor."
Aceste prevederi sunt avute in vedere numai daca postul desfiintat nu este unic in institutie si se pot face aceste criterii de departajare.


Nu mai dati sperante desarte oamenilor ca in Romania ar putea fi aparate drepturile, ca vor fi protejati de nu stiu ce lege, cand e clar ca acestea au fost facute in asa fel incat sa fie sarite si ocolite cand se doreste cu orice pret sa fie pastrati anumiti oameni si dati afara altii"

Se vor pastra cu siguranta posturi vacante cu toptanul, nu se va da nici o compensare mai mare de 1 salariu. Mi-as dori sa nu fie asa pentru ca copiii unora vor sa mai mearga la scoala in Romania, pentru ca mai speram sa ii prinda pe hoti politistii, pentru ca speram sa mai putem primi un sfat medical etc. dar experienta mea trista de pana acum a demostrat ca legea si justitia in Romania sunt cam schioape.
Saracii romani, cauta salvarea prin vreo lege ceva...........

"Din Legea nr.189/1998 privind finantele publice locale,institutiile publice cuprind autoritatile unitatilor administrativ-teritoriale,institutiile publice si serviciile publice de interes local,cu personalitate juridica,indiferent de modul de finantare a activitatii acestora.Sferele de activitate acoperite de institutiile publice cuprind:
- administratia publica
- invatamantul
- cultura
- sanatatea
- protectia mediului
- asistenta si protectia sociala
- activitatile de interes strategic
- apararea nationala
- ordinea publica
- transporturile si telecomunicatiile
- cercetarea stiintifica
1.1.2.Clasificarea institutiilor publice
Institutiiile publice se pot grupa dupa mai multe criterii,astfel:
a)Dupa natura activitatii:
- institutii de administratie publica-sunt institutii de interes central sau local care exercita puterea executiva:Guvernul,ministerele,primariile,aparatul executiv din consiliile judetene;
- institutii de specialitate cu caracter functional-institutiile din domeniile de invatamant,cercetare,juridic,financiar-fiscal,cultural,de aparare si de ordine publica,sanatate;
- institutii deliberative-sunt institutii care reprezinta puterea legislativa la nivel central si local:Parlamentul,consiliile locale si partea deliberativa a consiliilor judetene
b)Dupa sfera de activitate:
- institutii de interes national-institutii care desfasoara activitati cu impact la nivel national
- institutii de interes local-institutii care desfasoara activitati cu impact la nivel local:judete sau unitate administrativ-teritoriala
c)Dupa statutul juridic:
- institutii cu personalitate juridica-institutii cu patrimoniu propriu,cont curent deschis la trezorerie,buget propriu de venituri si cheltuieli,intretin relatii cu tertii,conduc contabilitate proprie.Conducatorii acestor institutii au calitatea de ordonatori de credite bugetare ;
- institutii fara personalitate juridica-institutii care functioneaza ca entitati distincte in subordinea sau pe langa institutii cu personalitate juridica,dar nu conduc contabilitate proprie si nu au cont curent la trezorerie(gradinite,facultati,clinici universitare),iar conducatorii lor nu au calitatea de ordonatori de credite.


Cred ca Ordonanta 63/2010 se refera la toate institutiile publice indiferent de statul juridic sau nu, indiferent de......orice.........
Răspuns la discuția restructurare bugetari
Sa va uimesc: as fi dispus sa muncesc pentru 600 ron si 12 ore pe zi, facand munca a inca 5 colegi, inclusiv a femeii de servici. De unde adevarul din zicala" Fie painea cat de rea, tot ti-o fura cineva " in Romania as adauga eu.
offff topic??????????
Răspuns la discuția restructurare bugetari
Se vor face multe "magarii", vor fi pastrate posturi vacante si vor fi dati afara oameni care muncesc, iar in viitor se va sta si mai mult la cozi pentru ca cei care vor ramane se misca greu si sunt indolenti (doar au "spate"). Pentru unii se vor gasi "solutii" ca sa nu se mai bata de musca, iar cei pregatiti si capabili sa faca munca a 2-3 angajati vor pleca. Sumbru viitor are tara asta. Sa traiti, nu mai zic bine, ci daca o sa mai puteti!
Răspuns la discuția legea 118/2010
Departamentul presupune cateva echipamente tehnice foarte costisitoare care nu au cum sa fie deplasate in alte locatii, intrucat ceilalti colegi lucreaza cu publicul, deci practic nu are cum sa redistribuie sarcinile. Ca sa ma fac mai bine inteles: lucul de munca presupune lucrul cu acel echipament, restructurarea postului presupune ca o alta pesoana fie sa preia toate atributiunile postului respectiv, deci sa nu mai execute alte atributiuni (se presupune deci o schimbare de atributii a celui ce preia munca celui disponibilizat, nu o preluare inca a catorva atributii), ceea ce conduce la faptul ca nu este o reducere efectiva a locului de munca, am dreptate?
Ma scuzati, cred ca Legea 118/2010 e cea cu reducerile salariale, aia cu reducerile de personal e..........ordonanta nr.63/2010? In fine cine le mai tine numarul si contul la cate......au dat.
Răspuns la discuția legea 118/2010
Restul posturilor din biroul infiintat in acest scop sunt vacante cu exceptia unui alt post care are alte atributii si isi desfasoara activitatea in alta parte.
Discuție legea 118/2010
Se poate invoca, in caz de restructurare in baza acestei legi nr.118/2010, faptul ca exista o directiva europeeana care recomanda desfasurarea unei anumite activitati intr-o institutie publica?
1 angajati la 1000 locuitori pentru comune, orase si municipii si 1 la 5000 pentru judete, municipiul Bucuresti



Se va tine seama oare si de directivele europeene de a se desfasura o anumita activitate in aceste institutii supuse restucturarilor?