avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 299 soluții astăzi
Forum Activitate AlexandruSandu

Activitate AlexandruSandu

Buna ziua,

Am vazut ca au mai fost discutii pe aceasta tema, insa am unele neclaritati si cazul meu e un pic diferit.

Eu sunt stabilit de 10 ani in Romania si am dubla cetatenie (romana+republica moldova), prietena mea, cu care intentionam sa ne casatorim, este cetatean al Republicii Moldova.
Daca gandesc corect, noi am putea sa ne casatorim fie in Romania eu ca cetatean roman si ea cetatean strain, fie in Republica Moldova ambii ca cetateni ai Rep Moldova. Vreau sa mentionez ca in viitor dorim sa ne stabilim in Romania.
Care ar fi varianta mai simpla (atat ca termen, cat si ca procedura) pentru a ne casatori si pentru ai obtine permisul de sedere permanent pentru ea?
In cazul in care ne casatorim in Rep Moldova ambii ca cetateni ai Rep Moldova, este posibil ca ea sa obtina permisul de sedere?Sau ar trebui si acolo sa inregistam casatoria ca una dintre un roman (eu) si o moldoveanca (ea)?

In cazul in care este posibil sa obtinem permisul de sedere si ne casatorim in Rep Moldova ambii ca cetateni moldoveni, care ar fi procedura pentru a obtine permisul de sedere in Romania pentru ea?

Va multumesc anticipat!!
Alexandru
Buna Ziua,

Ati putea, va rog sa imi spuneti daca pot sa vand un apartament achizitionat prin programul prima casa (2010) dupa un an de la cumparare. Din cate stiam imobilele achizitionate prin programul prima casa pot fi vandute abia dupa 5 ani.

In cazul in care vreau sa rambursez creditul anticipat si integral mai ramane valabila situatia cu 5 ani?

Va multumesc anticipat,
Alexandru
Răspuns la discuția Somatie banca
Poate sa inteles gresit, dar eu nu aveam de platit ceva bancii. Overdraftul cred ca a aparul ca urmare a taxelor de admnistrare a contului bancar aferent cardului.
Cardul trebuia sa fie inchis 2 ani in urma si de atunci nu a mai fost folosit. La plecare din UK am lasat cardul la banca pentru a fi inchis.
Referitor la scadenta cardului, acesta trebuia sa expire in anul acesta.
Poate suna un pic absurd ce spun acum.
Am aflat ca suma datoriei este de 200 de lire! Si somatia a venit in jur de o luna in urma.
Nu stiu cum ar putea ca dobanda sa fie de 6 lire pe zi! Cred ca sa produs o eroare, si n-am inteles eu bine.
Valoare datoriei nu o stiu nici eu, dar din ce mi-a spus colegul meu (care ma informat si de existenta somatiei) dobanda zilnica este de 6 lire sterline pe zi.Mi se pare o dobanda exagerat de mare. Cred ca pana acum sa adunat o suma uriasa.
Insa pe de alta parte stiam ca limita debitului poate fi pana la 100 lire.
Data somatiei la fel nu o stiu.
Am incercat sa aflu aceste informatii, dar nu pot sa dau de colegul meu.
Am sa mai incerc si poate in final reusesc sa vorbesc cu el.
In primul vreau sa va multumesc ca nu mi-ati ignorat mesajul.

Cand am vrut sa inchid cardul nu aveam datorii la banca.

E vorba despre un overdraft. Presupun ca comisioanele de intretinere a cardului si a contului aferent au generat acesta datorie.
Va rog foarte mult, chiar nimeni nu poate sa imi dea un sfat?

Din ce am inteles de la un prieten, as putea fi executat silit chiar daca banca e din strainatate.

Va rog foarte mult sa ma ajutati cu un sfat.

Va multumesc.
Discuție Somatie banca
Buna ziua,
Cativa ani in urma am fost plecat in Marea Britanie pentru a munci. Salariul il primeam pe card. La plecare am scos toti banii de pe card si am incercat sa imi inchid contul bancar si cardul aferent. Insa la banca mi sa spus ca sistemul nu le merge si sa las cadrul la ei pentru a fi inchis a doua zi. Banca nu mi-a dat nici un document ca dovada ca am vrut sa inchid contul si cardul aferent. Cateva zile in urma am aflat ca la vechea adresa, unde locuiam in acea perioada, au venit niste scrisori de la banca prin care banca imi cere sa achit datoria sau dosarul meu va fi inaintat in instanta. Acum sunt in imposibilitatea achitarii acelei datorii.
1.Luand in considerare faptul ca nu pot demonstra bancii ca am depus o cerere pentru inchiderea contului bancar, ce se poate intampla daca nu achit acea datorie?
2.Daca banca e din afara Romaniei (Marea Britanie) poate sa ma impuna sa platesc acea datorie?
3. In viitor pot avea probleme daca as vrea sa intru pe teritoriul Mari Britaniei? Dar in cazul in care as vrea sa ma angajez din nou in Marea Britanie?
Mentionez ca banca nu are filiale in Romania.
Va rog frumos sa ma ajutati cu aceasta problema. Va multumesc anticipat.