avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Casatorie cetatean roman+cetatean non UE in afara UE
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Casatorie cetatean roman+cetatean non UE in afara UE

Buna ziua,

Am vazut ca au mai fost discutii pe aceasta tema, insa am unele neclaritati si cazul meu e un pic diferit.

Eu sunt stabilit de 10 ani in Romania si am dubla cetatenie (romana+republica moldova), prietena mea, cu care intentionam sa ne casatorim, este cetatean al Republicii Moldova.
Daca gandesc corect, noi am putea sa ne casatorim fie in Romania eu ca cetatean roman si ea cetatean strain, fie in Republica Moldova ambii ca cetateni ai Rep Moldova. Vreau sa mentionez ca in viitor dorim sa ne stabilim in Romania.
Care ar fi varianta mai simpla (atat ca termen, cat si ca procedura) pentru a ne casatori si pentru ai obtine permisul de sedere permanent pentru ea?
In cazul in care ne casatorim in Rep Moldova ambii ca cetateni ai Rep Moldova, este posibil ca ea sa obtina permisul de sedere?Sau ar trebui si acolo sa inregistam casatoria ca una dintre un roman (eu) si o moldoveanca (ea)?

In cazul in care este posibil sa obtinem permisul de sedere si ne casatorim in Rep Moldova ambii ca cetateni moldoveni, care ar fi procedura pentru a obtine permisul de sedere in Romania pentru ea?

Va multumesc anticipat!!
Alexandru
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 01:34, 12 Ianuarie 2011
Cel mai simplu este sa va casatoriti in RO. Dupa casatorie mergeti cu dosarul la "imigrari" - unde veti fi intervievati pt a se constata ca e o casatorie pe bune (se vor cerceta - sa zic asa - mai multe aspecte).

Casatorindu-va in Moldova ar trebui sa inregistrati in RO certificatul de casatorie si e... birocratie...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinerea cetateniei romane prin casatorie kpas2005 kpas2005 in cazul cetatenilor moldoveni ,casatoriti cu cetateni romani ,care isi pastreaza domiciliul in republica molvova, cat timp dureaza obtinerea cetateniei ... (vezi toată discuția)
Casatoria dintre un cetatean roman și un cetatean strain (republica moldova) MirelaCostin MirelaCostin Eu sunt de cetatenie moldoveanca, fara pasaport roman, locuiesc in Republica Moldova, iar iubitul meu este de cetatenie roman, locuieste in Italia, are permis ... (vezi toată discuția)
Sot cetatean roman, sotia cetatean moldovean aceasta fiind si insarcinata julian_b julian_b Eu sunt cetatean roman cu permis de sedere in Rep Moldova in scopul muncii. Sotia mea este cetatean al Rep Moldova si in prezent aceasta este insarcinata, ne ... (vezi toată discuția)