avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1175 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Sot cetatean roman, sotia cetatean moldovean aceasta ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Sot cetatean roman, sotia cetatean moldovean aceasta fiind si insarcinata

Eu sunt cetatean roman cu permis de sedere in Rep Moldova in scopul muncii. Sotia mea este cetatean al Rep Moldova si in prezent aceasta este insarcinata, ne dorim ca copilul sa fie nascut in Romania.
Intrebarea suna cam asa: pot sa merg cu copilul in Rep Moldova fara a avea probleme de depasire a termenului de sedere in aceasta tara? sau trebuie sa ii fac permis de sedere?
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 08:10, 1 Februarie 2016
Nu ne pricepem la legislatia moldoveana :)
Sa intrebe sotia la autoritatile moldovene daca poate transcrie nasterea in Moldova. Poate ca avand dubla cetatenie, copilul nu va trebui sa aiba permis de sedere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie in cipru eugeniachicu eugeniachicu Salutare. Am o dilema...Sunt cetateanca a Romaniei dar cu domiciliu in Basarabia. Locuesc la moment in Cipru si permisul meu de sedere este legal bazat pe ... (vezi toată discuția)
Copil minor adysora adysora Buna ziua Sotia (care este din Republica Moldova, inca nu a dobandit cetatenie romaneasca) urmeaza sa nasca in decembrie acolo. As vrea sa stiu cum se optine ... (vezi toată discuția)
Casatorie cetatean roman+cetatean non ue in afara ue AlexandruSandu AlexandruSandu Buna ziua, Am vazut ca au mai fost discutii pe aceasta tema, insa am unele neclaritati si cazul meu e un pic diferit. Eu sunt stabilit de 10 ani in ... (vezi toată discuția)