CjFlorentin1982 a scris:
Atunci toate documentele la dubla cetatenie...si la ambasada / consulat si starea civila aveti tot ce trebuie.
:-/
De unde ati scos-o?
eugeniachicu, cred ca ar fi bine sa intrebati la primaria unde vreti sa va casatoriti. Nu vad cine ar putea sa va elibereze certificat de celibat din Romania daca dvs. nu aveti domiciliul aici. Poate doar de la Starea civila a Sect. 1 Bucuresti insa nu cred ca va vor da. E adevarat ca la inregistrarea cererii de cetatenie se cere copie dupa certificatul de casatorie (desigur daca exista casatorie) insa lipsa lui din dosar nu inseamna ca nu v-ati fi putut casatori in Moldova ulterior acordarii cetateniei.
Eu zic sa intrebati intai acolo, la Starea civila, si apoi sa reveniti cu intrebari daca e cazul. Nu vad de ce nu v-ar lua in considerare adeverinta de celibat din Moldova si certificatul de nastere moldovenesc, din moment ce dvs. aveti domiciliul in Moldova.
Daca as fi in locul dvs. as incheia casatoria la consulatul roman, puteti asta pentru ca aveti permis de sedere in Cipru. V-ati scapa de-o grija, primiti certificat de casatorie romanesc. Altfel, certificatul de casatorie cipriot trebuie inscris atat in Romania cat si in Moldova, scapati de formalitati duble.