avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Casatorie in Cipru
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Casatorie in Cipru

Salutare.
Am o dilema...Sunt cetateanca a Romaniei dar cu domiciliu in Basarabia.
Locuesc la moment in Cipru si permisul meu de sedere este legal bazat pe cetatania Romana. Urmeaza sa ma casatoresc in curand cu un cetatean Francez, chestia e ca nustiu care acte sa le aplic.
Mi s-a cerut certificatul de nastere si cel celibatar.
Pai care? din Moldova sau din Romania?
daca le-as da numai din Moldova sau numai din Romania, cate sanse am sa fie considerate legal?
sau trebue sa le fac din ambele tari?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 09:37, 13 Iunie 2016
fiind cetatean roman inseamna ca aveti certificat de nastere eliberat de autoritatile din Romania. la fel veti face si cu cel de celibat. Conteaza cetatenia nu resedinta
chestia e ca eu detin 2 cetatanii. A moldovei si a Romaniei
Atunci toate documentele la dubla cetatenie...si la ambasada / consulat si starea civila aveti tot ce trebuie.
CjFlorentin1982 a scris:

Atunci toate documentele la dubla cetatenie...si la ambasada / consulat si starea civila aveti tot ce trebuie.

:-/
De unde ati scos-o?

eugeniachicu, cred ca ar fi bine sa intrebati la primaria unde vreti sa va casatoriti. Nu vad cine ar putea sa va elibereze certificat de celibat din Romania daca dvs. nu aveti domiciliul aici. Poate doar de la Starea civila a Sect. 1 Bucuresti insa nu cred ca va vor da. E adevarat ca la inregistrarea cererii de cetatenie se cere copie dupa certificatul de casatorie (desigur daca exista casatorie) insa lipsa lui din dosar nu inseamna ca nu v-ati fi putut casatori in Moldova ulterior acordarii cetateniei.

Eu zic sa intrebati intai acolo, la Starea civila, si apoi sa reveniti cu intrebari daca e cazul. Nu vad de ce nu v-ar lua in considerare adeverinta de celibat din Moldova si certificatul de nastere moldovenesc, din moment ce dvs. aveti domiciliul in Moldova.

Daca as fi in locul dvs. as incheia casatoria la consulatul roman, puteti asta pentru ca aveti permis de sedere in Cipru. V-ati scapa de-o grija, primiti certificat de casatorie romanesc. Altfel, certificatul de casatorie cipriot trebuie inscris atat in Romania cat si in Moldova, scapati de formalitati duble.
Are dubla cetatenie...este DUBLA - Romana si Moldoveana. Adica este o crotit de legea romaneasca si moldoveana.

La dubla cetatenie ii se poate cere orice document/act apartine dublei cetatenii ( pemis conducere ..etc)

ARE DUBLA CETATENIE - ADICA DOUA CETATENII.

[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Casatorie dintre un cetatean roman si o cetateanca moldoveanca rotaruana rotaruana salut,am si eu o problema si am nevoie de un sfat...vreau sa ma casatoresc cu prietenul meu insa e roman...eu moldoveanca....suntem ambii in italia....nu stim ... (vezi toată discuția)
Certificat de celibat pentru casatorie in elvetia odri odri buna .am o intrebare pentru a face o casatorie in Elvetia.am nevoie de Certificat de celibat din Bucurest.la moment nu am posibilitate sa merg in RO.pot sa ... (vezi toată discuția)
Copil minor adysora adysora Buna ziua Sotia (care este din Republica Moldova, inca nu a dobandit cetatenie romaneasca) urmeaza sa nasca in decembrie acolo. As vrea sa stiu cum se optine ... (vezi toată discuția)