avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Casatoria dintre un cetatean roman și un cetatean ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Casatoria dintre un cetatean roman și un cetatean strain (Republica Moldova)

Eu sunt de cetatenie moldoveanca, fara pasaport roman, locuiesc in Republica Moldova, iar iubitul meu este de cetatenie roman, locuieste in Italia, are permis de sedere acolo.
Noi am decis sa ne casatorim si sa locuim in Italia:
1. Unde este cel mai bine sa ne casatorim, in Italia, Romania sau MD?
2. De ce acte avem nevoie?
3. Cat timp dureaza aceasta procedura?

Multumim anticipat
Cel mai recent răspuns: MirelaCostin , utilizator 22:09, 1 Decembrie 2014
Cel mai simplu ar fi sa va casatoriti in Moldova, in fata autoritatilor moldovene, iar apoi sa inscrieti la consulat certificatul de casatorie moldovenesc ca sa obtineti certificat de casatorie romanesc. Va este necesar pentru a obtine si dvs. rezidenta in Italia. Inscrierea costa ceva insa nu foarte mult iar procedura este simpla:
[ link extern ]

In ceea ce priveste actele de care are nevoie el, intrebati acolo unde va fi oficiata casatoria. Poate obtine de la consulat adeverintele(cel putin adeverinta de celibat).
Ultima modificare: Marți, 2 Decembrie 2014
Ares-3, moderator
Multumim frumos =D>
Ultima modificare: Luni, 1 Decembrie 2014
MirelaCostin, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie la ambasada republicii moldova cu cetatean roman olga1991 olga1991 Eu sunt moldoveanca si am hotarit cu prietenul , care este cetateal al Romani sa ne inscriem la Moldova. Ce acte are nevoie el pentru inregistrarea casatoriei ... (vezi toată discuția)
Casatorie cu cetatean roman rodik112 rodik112 buna ziua sunt din republica moldova si ma aflu in Romania si mia exspirat viza si as vrea sa ma casatoresc cu un cetatean roman am toate actele necesare dar ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere copil nascut in italia natalia88 natalia88 buna ziua, ma numesc Natalia,mam nascut in Republica Moldova si am 2 cetatenii moldoveneasca si romana.acum 4 luni am nascut in Italia si am vrut sa intreb ... (vezi toată discuția)