avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Casatorie la Ambasada Republicii Moldova cu cetatean ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Casatorie la Ambasada Republicii Moldova cu cetatean roman

Eu sunt moldoveanca si am hotarit cu prietenul , care este cetateal al Romani sa ne inscriem la Moldova. Ce acte are nevoie el pentru inregistrarea casatoriei si ce ar trebuie sa indeplinim aici ca sa pot calatori liber cu el impreuna?
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 19:03, 27 August 2013
La care Ambada doriti sa va casatoriti?
La ambasada Romanii din Republica Moldova, nu pot sa vin in Romania din pacate
Ultima modificare: Marți, 27 August 2013
olga1991, utilizator
Nu e complicat cu casatoria, ii trebuie pasaportul sau cartea de identitate si certificatul de nastere. Daca a mai fost casatorit, e nevoie si de o copie a sentintei de divort ramasa definitiva.
Trebuie sa faceti analize medicale iar dvs. va trebui sa duceti in plus fata de el certificat de cutuma si certificat de celibat (le obtineti de la autoritatile din localitatea dvs. - primarie, probabil).


Pentru a putea calatori impreuna trebuie mai intai sa obtineti viza de lunga sedere de la consulatul Romaniei iar dupa ce veniti in Romania sa aplicati pentru permis de sedere temporara la Oficiul Roman de Imigrari din judetul unde veti locui.
Dupa ce veti obtine permisul veti putea circula in UE alaturi de sot.

Va multumim frumos pentru raspuns. Pe cit mai multe adrese web accesez cu atit mai multe intrebari apar si ramanem dezorientati
Cea mai buna sursa de informatii este consulatul Romaniei de la Chisinau, va sfatuiesc sa-i contactati. Ei sunt in masura sa va indrume, scrieti-le la adresa consulat@ambasadaromaniei.md

Mai aveti si aici date de contact:
[ link extern ]

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie intre un cetatean roman si o basarabeanca dselepco dselepco Buna ziua! Sant cetatiana al Republicii Moldova, an prezent ma aflu an Italia. De 3 ani traesc cu roman si am hotarat sa ne casatorim si sa ne mutam cu taraiul ... (vezi toată discuția)
Casatoria dintre un cetatean roman și un cetatean strain (republica moldova) MirelaCostin MirelaCostin Eu sunt de cetatenie moldoveanca, fara pasaport roman, locuiesc in Republica Moldova, iar iubitul meu este de cetatenie roman, locuieste in Italia, are permis ... (vezi toată discuția)
Casatorie cu cetatean roman rodik112 rodik112 buna ziua sunt din republica moldova si ma aflu in Romania si mia exspirat viza si as vrea sa ma casatoresc cu un cetatean roman am toate actele necesare dar ... (vezi toată discuția)