avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Casatorie in Cipru
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Casatorie in Cipru

Salutare.
Am o dilema...Sunt cetateanca a Romaniei dar cu domiciliu in Basarabia.
Locuesc la moment in Cipru si permisul meu de sedere este legal bazat pe cetatania Romana. Urmeaza sa ma casatoresc in curand cu un cetatean Francez, chestia e ca nustiu care acte sa le aplic.
Mi s-a cerut certificatul de nastere si cel celibatar.
Pai care? din Moldova sau din Romania?
daca le-as da numai din Moldova sau numai din Romania, cate sanse am sa fie considerate legal?
sau trebue sa le fac din ambele tari?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 09:37, 13 Iunie 2016
Eu v-am intrebat sursa afirmatiei
Atunci toate documentele la dubla cetatenie...

nu definitii.

Acum scrieti:
La dubla cetatenie ii se poate cere orice document/act apartine dublei cetatenii

Asta e altceva. Orice document nu e totuna cu ce ati scris mai sus, toate documentele.
Daca alege autoritatile cipriote pentru incheierea casatoriei va duce ceea ce ii spun cei de la Starea civila ca trebuie, ei isi stiu legile.
D-le CJFlorentin, pot sa am si 3 cetatenii, daca eu vreau sa ma casatoresc ca si cetatean roman prezint actele romane, nicidecum pe celelalte. Deci, dupa cum a descris eugenia cred ca este CRDS, asta insemnand ca ar trebui sa aiba un pasaport de CRDS. Daca gresesc rog ca eugenia sa ma corecteze. In acest moment domneaei se afla in Cipru si poseda permisul de sedere doar ca urmare a drepturilor pe care le are de cetatean roman, nicidecum ca si moldovean. Daca nu se declara ca cetatean roman, inseamna ca ar trebui sa aiba vize si alte acte moldovene, pe care ar trebui sa le prezinte aut. cipriote,prin care sa ateste sederea ei pe teritoriul cipriot ca fiind legala. De aceea, in aceste circumstante zic eu ca e de la sine inteles ca trebuie sa prezinte toate actele romane, daca vrea sa se casatoreasca la aut. cipriote, adica pasaportul CRDS, permisul de sedere, certificatul romanesc si adeverinta de cutuma eliberata de aut. romane, dupa cum bine spunea Ares-3 fie de la Sectorul 1 Bucuresti, fie de la ambasada/consulatul Romaniei din Cipru. Dar cel mai bine ar fii sa se casatoreasca dupa cum scrie mai sus Ares-3 la ambasada/consulatul Romaniei, fiind astfel scutita de acte in plus. Dupa care poate solicita aut. moldovene transcrierea/inscrierea certif. romanesc, si gata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie dintre un cetatean roman si o cetateanca moldoveanca rotaruana rotaruana salut,am si eu o problema si am nevoie de un sfat...vreau sa ma casatoresc cu prietenul meu insa e roman...eu moldoveanca....suntem ambii in italia....nu stim ... (vezi toată discuția)
Certificat de celibat pentru casatorie in elvetia odri odri buna .am o intrebare pentru a face o casatorie in Elvetia.am nevoie de Certificat de celibat din Bucurest.la moment nu am posibilitate sa merg in RO.pot sa ... (vezi toată discuția)
Casatoria dintre un cetatean roman și un cetatean strain (republica moldova) MirelaCostin MirelaCostin Eu sunt de cetatenie moldoveanca, fara pasaport roman, locuiesc in Republica Moldova, iar iubitul meu este de cetatenie roman, locuieste in Italia, are permis ... (vezi toată discuția)