Buna ziua, ma numesc Marius si vreau sa adresez o intrebare pe forum......vreau sa stiu cui trebuie sa ma adresez,sau ce ar trebuii sa fac in urmatoarea situatie?
Sotia mea a nascut acum 3 saptamani si inainte de nastere a lucrat la un cabinet de optica medicala.Pentru prenatal a fost platita la zi,iar acum in postnatal,seful ei,i-a spus ca va lua banii ce i se cuvin o data pe luna,adica la sfrasitul lunii.Luna a trecut si banii inca nu i-a luat.L-am sunat pe seful ei si mi-a raspuns ca banii o sa-i primeasca cand o sa-i aiba si sa mai astepte ca acum nu are bani si o tot amageste ca o sa-i ia zilele astea,iar zilele trec........de aceea m-am gandit sa ma adresez dumneavoastra pentru a vedea ce ma sfatuiti sa fac.
Va multumesc.
Marius.
Tatal meu a decedat in 10-06-2010........Mama mea,dupa cate stiu are dreptul la pensie de urmas si as vrea sa stiu ce acte sunt necesare pentru a inainta dosarul?.......mentionez ca mama mea nu a lucrat niciodata si acum are varsta de 62 de ani.....As mai dorii sa stiu si in cat timp o sa primeasca pensia dupa depunerea dosarului?
Va multumesc..
Acum o luna si jumatate,mama mea a fost accidentata in jud.Galati,mai precis in localitatea Nicoresti......A coborat dintr-un autobuz,care nu era oprit in statie si a traversat strada prin spatele autobuzului,iar din sens opus venea un autoturism,care nu avea cum sa o vada si a lovit-o in plin........dupa cate stiu,din spusele mamei mele,masina avea viteza destul de mare.........acum este internata la Galati si are aproape 7 luni de spitalizare........politia a fost la spital,i-a luat o declaratie in care a povestit cum s-a intamplat si a mai fost intrebata daca are vre-o pretentie.........am inteles ca ar fi spus ca nu are pretentii financiare,in afara faptului de a avea grija de ea,pe perioada de spitalizare si dupa ce va fi externata,pana v-a putea sa mearga din nou cat de cat.........am uiat sa va spun ca in urma accidentului,are fisura de bazin.......iar acum dupa cate imi povesteste la telefon,imi spune ca baiatul care a accidentat-o si parintii lui,nu prea se ingrijesc de ea si ma refer la faptul ca nu prea o viziteaza si nu-i ofera cat de cat atentia care ar trebuii sa o primeasca........
Vreau sa va intreb ce se poate face in situatia asta??..........declaratia care a dat-o la inceput la spital este prima si ultima,sau mai se poate schimba intre timp si aici ma refer la faptul ca acum ar vrea sa le ceara o suma de bani ca si despagubire.........nu o suma mare,numai asa ca sa-i sperie un pic.......stiu ca este de vina in acest accident,dar ma gandesc ca nu cred ca pot sa scape chiar asa basma curata,persoana care a facut accidentul..........astept cu foarte mare nerabdare un raspuns de la d-stra si ce ma-ti sfatuii sa faca mama mea in acest caz...............va multumesc.
Marius.