avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Accident......
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Accident......

Acum o luna si jumatate,mama mea a fost accidentata in jud.Galati,mai precis in localitatea Nicoresti......A coborat dintr-un autobuz,care nu era oprit in statie si a traversat strada prin spatele autobuzului,iar din sens opus venea un autoturism,care nu avea cum sa o vada si a lovit-o in plin........dupa cate stiu,din spusele mamei mele,masina avea viteza destul de mare.........acum este internata la Galati si are aproape 7 luni de spitalizare........politia a fost la spital,i-a luat o declaratie in care a povestit cum s-a intamplat si a mai fost intrebata daca are vre-o pretentie.........am inteles ca ar fi spus ca nu are pretentii financiare,in afara faptului de a avea grija de ea,pe perioada de spitalizare si dupa ce va fi externata,pana v-a putea sa mearga din nou cat de cat.........am uiat sa va spun ca in urma accidentului,are fisura de bazin.......iar acum dupa cate imi povesteste la telefon,imi spune ca baiatul care a accidentat-o si parintii lui,nu prea se ingrijesc de ea si ma refer la faptul ca nu prea o viziteaza si nu-i ofera cat de cat atentia care ar trebuii sa o primeasca........
Vreau sa va intreb ce se poate face in situatia asta??..........declaratia care a dat-o la inceput la spital este prima si ultima,sau mai se poate schimba intre timp si aici ma refer la faptul ca acum ar vrea sa le ceara o suma de bani ca si despagubire.........nu o suma mare,numai asa ca sa-i sperie un pic.......stiu ca este de vina in acest accident,dar ma gandesc ca nu cred ca pot sa scape chiar asa basma curata,persoana care a facut accidentul..........astept cu foarte mare nerabdare un raspuns de la d-stra si ce ma-ti sfatuii sa faca mama mea in acest caz...............va multumesc.
Marius.
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 08:15, 7 Iulie 2011
Datele furnizate sunt insuficiente si nu puteti sa primiti cate un raspuns pentru fiecare varianta posibila.Incercati sa reveniti cu detalii:
-cate zile de spitalizare?(exista si certificat medico-legal?)
-s-au incheiat cercetarile politiei?(s-a deschis dosar penal?)
-soferul a fost gasit vinovat sau mama dvs.?
In privinta declaratiei, aceasta se poate schimba avand in vedere gravitatea/urmarile accidentului, care nu erau cunoscute atunci cand a fost chestionata (imediat dupa accident) declaratie influentata de starea deosebita de emotivitate/shoc.
Cu tot respectul pentru mama dvs. , eu am o opinie diferita asupra faptei cond. auto si a modului in care trebuie sa se comporte acesta dupa accident.
1. Deocamdata, dosarul se afla in curs de cercetare penala si pentru ca acestea sa isi urmeze cursul firesc, e necesar sa depuneti certificat medico-legal, de unde sa rezulte nr. mare de ingrijiri medicale.
2. Culpa in producerea accidentului e comuna, respectiv atat a cond. auto al autobuzului cat si a celuilalt care venea din spatele autobuzului, cel putin, asta deduc la o prima citire a mesajului dvs. Va trebui sa va interesati de cursul dosarului, daca s-a efectuat vreo expertiza, masuratori la fata locului, etc.
3. Dupa ce se poate contura, cel putin, raspunderea cui e antrenata la ranirea grava a mamei dvs. , va trebui sa verificati existenta asigurarii RCA a masinilor cond. auto vinovati.
4. Nu persoanele fizice urmarite penal vor plati despagubiri pentru mama dvs. si, din punct de vedere legal, acestia nu au nici o obligatie sa achite sume de bani catre pers. vatamata; acest lucru se face doar in baza unor norme de convietuire morala si umana, ajutand, eventual, la retinerea unor circumstante atenuante, la pronuntarea solutiei penale.
5. Asadar, pentru obtinere de despagubiri, veti pastra toate chitantele pentru obtinerea de daune materiale, cele morale se vor acorda dupa nr. de zile ingrijiri medicale, dupa suferinta pricinuita, etc. si..... dupa avocatul care va sustine cauza, atat in faza amiabila ( firmele de asigurari au inceput sa plateasca si pe amiabil) sau, in caz de refuz, pe cale judecatoreasca.
In concluzie, ganditi-va ca invinuitii, cat timp dureaza cercetarea vor deveni saraci ca niste apostoli pe cand firmele de asigurari sunt solvabile si vor despagubi pe mama dvs. Aveti grija unde va concentrati atentia si multa sanatate pentru mama.
s-a stabilit culpa comuna in cazul dvs? era singura varianta avantajoasa petnru victima.:(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident auto danny_danutz danny_danutz Buna ziua as dori sa stiu si eu daca pot castiga bani macar sa imi platesc spitalizarea de pe urma unui accident auto in care nu sunt vinovat, celalalt sofer ... (vezi toată discuția)
Victima accident rutier, cheltuieli de spitalizare foarte mari maria_3008 maria_3008 Buna seara, Sunt victima unui accident auto, produs pe timp de noapte prin tamponarea unui autovehicul cu o caruta nesemnalizata corespunzator, eu fiind ... (vezi toată discuția)
Am fost accidentat si nu mai pot merge! cristisavu cristisavu Vinerea trecuta am fost lovit de o masina chiar la poarta taberei unde lucram ca instructor, in judetul Buzau. Masina cu lemne cobora dealul iar soferul spune ... (vezi toată discuția)