Poate un tert solicita o recomandare privind pe un fost salariat de la o institutie publica - fostul angajator? Daca se transmite catre tert aceasta recomandare, se incalca prevederile Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date ?
Institutiile publice sunt obligate prin lege sa comunice sesizarile/plangerile/reclamatiile celor impotriva carora acestea sunt indreptate (cei impotriva carora se face sesizarea)? Daca da, unde se prevede acest lucru?
Va multumesc.
Lucrezla institutia publica X de mai mult de 8 ani de zile. Sunt incadrat in grad profesional principal, treapta 1 de salarizare de la data cand am fost facuti functionari publici in anul 2005. Din martie 2007 am dat examen si am devenit sef birou cu acelasi statut profesional (grad profesional principal, treapta 1 de salarizare). In sfarsit anul acesta s-a ivit posibilitatea ca sa pot promova rapid in grad, adica superior 3. Am dat examenul sustinut la institutia mea, l-am luat si am asteptat avizul de la ANFP. Care a venit astazi si nu a avizat promovarea.
Motivul:
"Functionarii publici de conducere reprezinta acea categorie de personal care nu poate beneficia, ca modalitate de dezvoltare a carierei, de promovarea in grad profesional, aceasta procedura fiind aplicabila in exclusivitate functionarilor publici de executie"
Ce sa inteleg de aici, ca functionarii publici de conducere nu pot promova deloc in grad profesional?
Echitabila lege, ca multe altele in tara asta!