avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Refuz de aviz pentru promovare in grad profesional!
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Refuz de aviz pentru promovare in grad profesional!

Lucrezla institutia publica X de mai mult de 8 ani de zile. Sunt incadrat in grad profesional principal, treapta 1 de salarizare de la data cand am fost facuti functionari publici in anul 2005. Din martie 2007 am dat examen si am devenit sef birou cu acelasi statut profesional (grad profesional principal, treapta 1 de salarizare). In sfarsit anul acesta s-a ivit posibilitatea ca sa pot promova rapid in grad, adica superior 3. Am dat examenul sustinut la institutia mea, l-am luat si am asteptat avizul de la ANFP. Care a venit astazi si nu a avizat promovarea.
Motivul:
"Functionarii publici de conducere reprezinta acea categorie de personal care nu poate beneficia, ca modalitate de dezvoltare a carierei, de promovarea in grad profesional, aceasta procedura fiind aplicabila in exclusivitate functionarilor publici de executie"
Ce sa inteleg de aici, ca functionarii publici de conducere nu pot promova deloc in grad profesional?
Echitabila lege, ca multe altele in tara asta!
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 16:46, 28 Septembrie 2009
Functionarii publici de conducere nu pot fi promovati rapid in gradul profesional urmator.
Aceasta rezuta din prevederile art. 130, alin. (1) si din cele ale art. 131, alin. (1) din H.G. nr. 611/2008. Dar nu trebuia sa asteptati avizul, din comisia de concurs trebuiau sa faca parte doi reprezentanti ANFP care ar fi trebuit sa respinga dosarul dvs. si sa va spuna acest lucru.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Articolul 16 din Constituţia României prevede, sub titlul „Egalitatea în drepturi”, că „(1) Cetatenii sunt egali în fata legii si a autoritatilor publice, fara privilegii si fara discriminari.” şi că
„(2) Nimeni nu este mai presus de lege.”

Sunt de parere ca aveti dreptate si ati avea sanse in instanta, ridicand exceptia de neconstituinalitate in ceeace priveste art.130-131 al H.G. 611/2008
Odata ce vor fi declarate neconstitutionale aceste prevederi discriminatorii veti putea obtine si avizul care va e necesar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovare sofia1975 sofia1975 am o mare problema:( sunt functionar public si am promovat pe o alta treapta de salarizare.S-a facut toata documentatia inainte de examen,s-a primit avizul de ... (vezi toată discuția)
Promovare functionar public tandrei1 tandrei1 Angajat bugetar, referent principal cu studii medii, vechime in functie peste 20 ani. Am terminat Facult de Manag-Fin , specializarea management, 3 ani cu ... (vezi toată discuția)
Promovarea functionarilor publici corinastrenc corinastrenc Am o nelamurire! Daca poate cineva sa ma ajute: Am absolvit studii superioare, după aceea m-am incadrat in functia de referent , clasa III, grad asistent, ... (vezi toată discuția)