avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Activitate camih

Activitate camih

detinem o SC care are un contract inchiriere cu un mall - s-au scurts 3 luni pentru care SC a platit chiria in avans si a mai acordat locatorului in avans si depozit format din chiria pe 3 luni. contractul inchierere este pe 1 an.
am 3 intrebari:
1. este posibila recuperarea depozitului de la locator? in contract nu se prevede restituirea depozitului catre SC decat dupa 6 luni de la incetare contract
2. este posibil ca locatorul sa ceara locatarului (SC) chiria pe cele 9 luni ulterioare, chai daca dupa 3 luni locatarul notifica locatorul de dorinta de incetare a contractului de inchiriere?
3. exista o lege sau reglementare privind prevederile/clauzele abuzive in contractele dintre societati comerciale? eu am gasit numai reglementarea intre comercianti si consumatori PF si sunt multe clauze abuzive pe care le regasim si in contractul de inchiriere
multumesc mult pentru un raspuns rapid si apreciez, cu stima!
in contractele de inchiriere cu mallurile poate stiti ca o firma obisnuita nu poate negocia nimic, sunt contracte standard, ori le accepti ori renunti. dar la cat de greu se poate intra intr-un mall, chiar si in vremuri de criza, nu exista alte solutii pentru firmele obisnuite decat sa zica mersi daca nu trebuie sa dea si spaga mare ca sa prinda un loc...
stiu, dar totusi contractele de inchiriere cu cele cateva malluri din bucuresti cuprind cam aceleasi clauze, zic eu destul de abzive care nu dau dreptul chiriasului la reziliere unilaterala sub nici o forma ci numai la expirare contract - iar angajatii mallurilor, daca ii intrebati, raspund la fel - ca un chirias nu poate iesi (rezilia) dintr-un astfel de contract inainte de expirarea acestuia, iar in caz ca doreste sa inceteze activitate va plati oricum chiria pe toata perioada pe care a inchiriat spatiu si garantia platita anticipat reprezentand chiria pe cateva luni...
cum poate iesi o firma dintr-un contract dur de inchiriere cu un mall inainte de expirare?
multumesc mult! nici eu nu am gasit clar ca s-ar fi publicat ceva...
divortul cu acordul partilor - se poate face deja la notariat, fara nici o alta formalitate in justitie? multumesc