stiu, dar totusi contractele de inchiriere cu cele cateva malluri din bucuresti cuprind cam aceleasi clauze, zic eu destul de abzive care nu dau dreptul chiriasului la reziliere unilaterala sub nici o forma ci numai la expirare contract - iar angajatii mallurilor, daca ii intrebati, raspund la fel - ca un chirias nu poate iesi (rezilia) dintr-un astfel de contract inainte de expirarea acestuia, iar in caz ca doreste sa inceteze activitate va plati oricum chiria pe toata perioada pe care a inchiriat spatiu si garantia platita anticipat reprezentand chiria pe cateva luni...
Contractele pe care le-am vazut eu nu sunt deloc la fel, plus ca mai conteaza si situatia de fapt...
Raspunsul strict teoretic este clar: chiriasul nu poate rezilia inainte de termen daca aceasta posibilitate nu e prevazuta in contract. Alte chestiuni pot fi gasite numai prin analiza contractului si a situatiei.
Contract de adeziune ati semnat, contract de adeziune ati primit, asta este situatia. Eu cunosc fenomenul, nu se poate rezilia unilateral.
Parerea mea este ca juridicul urmeaza cursul economiei, asa a fost situatia, acum situatia este alta, in viitorul apropiat vor accepta si clauza de reziliere unilaterala a chiriasului, altfel o sa ramana cu spatile goale.