avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 983 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... cum poate iesi o firma dintr-un contract dur de ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

cum poate iesi o firma dintr-un contract dur de inchiriere cu un mall inainte de expirare

cum poate iesi o firma dintr-un contract dur de inchiriere cu un mall inainte de expirare?
Cel mai recent răspuns: camih , utilizator 15:20, 22 Decembrie 2009
cred ca va dati seama ca fara a se analiza contractul nu vi se poate da un raspuns competent:D
stiu, dar totusi contractele de inchiriere cu cele cateva malluri din bucuresti cuprind cam aceleasi clauze, zic eu destul de abzive care nu dau dreptul chiriasului la reziliere unilaterala sub nici o forma ci numai la expirare contract - iar angajatii mallurilor, daca ii intrebati, raspund la fel - ca un chirias nu poate iesi (rezilia) dintr-un astfel de contract inainte de expirarea acestuia, iar in caz ca doreste sa inceteze activitate va plati oricum chiria pe toata perioada pe care a inchiriat spatiu si garantia platita anticipat reprezentand chiria pe cateva luni...
Contractele pe care le-am vazut eu nu sunt deloc la fel, plus ca mai conteaza si situatia de fapt...

Raspunsul strict teoretic este clar: chiriasul nu poate rezilia inainte de termen daca aceasta posibilitate nu e prevazuta in contract. Alte chestiuni pot fi gasite numai prin analiza contractului si a situatiei.
Contract de adeziune ati semnat, contract de adeziune ati primit, asta este situatia. Eu cunosc fenomenul, nu se poate rezilia unilateral.
Parerea mea este ca juridicul urmeaza cursul economiei, asa a fost situatia, acum situatia este alta, in viitorul apropiat vor accepta si clauza de reziliere unilaterala a chiriasului, altfel o sa ramana cu spatile goale.
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Intrebare, contract de inchiriere alina240 alina240 Buna ziua, Am o intrebare daca ma poate ajuta cineva. In calitate de proprietar am dat in chirie un spatiu in baza unui contract de inchiriere. In ultima ... (vezi toată discuția)
Anulare contract inchiriere intre asociatie si srl ContSters263546 ContSters263546 Buna ziua. Problema cu care ma confrunt este anulatea unui contract de inchiriere incheiat intre o Asociatie de Proprietari (bloc) si o Societate Comerciala ... (vezi toată discuția)
Doi avocati, doua pareri diferite si o problema carmen silva carmen silva Sunt intr-o mare problema. Vreau un raspuns cert si la obiect care sa ma ajute . Mama mea a inchiriat in 2005 o casa unei persoane fizice pe numele de Popescu ... (vezi toată discuția)