avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... cum poate iesi o firma dintr-un contract dur de ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

cum poate iesi o firma dintr-un contract dur de inchiriere cu un mall inainte de expirare

cum poate iesi o firma dintr-un contract dur de inchiriere cu un mall inainte de expirare?
Cel mai recent răspuns: camih , utilizator 15:20, 22 Decembrie 2009
BODEALEX a scris:

camih a scris:

stiu, dar totusi contractele de inchiriere cu cele cateva malluri din bucuresti cuprind cam aceleasi clauze, zic eu destul de abzive care nu dau dreptul chiriasului la reziliere unilaterala sub nici o forma ci numai la expirare contract - iar angajatii mallurilor, daca ii intrebati, raspund la fel - ca un chirias nu poate iesi (rezilia) dintr-un astfel de contract inainte de expirarea acestuia, iar in caz ca doreste sa inceteze activitate va plati oricum chiria pe toata perioada pe care a inchiriat spatiu si garantia platita anticipat reprezentand chiria pe cateva luni...

Acuma la dorinta de reziliere vi se pare "dur" acest Contract , dar la semnare de ce nu ati "tratat toate clauzele" astfel ca ambele parti sa fie multumite ???
In cazul de fata , se poate rezilia Contractul de catre firma care a inchiriat spatiul , cu conseciintele ce rezulta din Contractul semnat de ambele parti.
Acolo precis s-au prevazut clauze de reziliere indiferent din partea cui ar veni .

la semnare nu citeste nimeni atent, se bucura de facilitatea oferita, viseaza fiecare la un comert infloritor, insa daca clauzele sunt intradevar chiar asa de dure se poate rezilia contractul prin sentinta judecatoreasca.
asta in mod sigur.
:)
in contractele de inchiriere cu mallurile poate stiti ca o firma obisnuita nu poate negocia nimic, sunt contracte standard, ori le accepti ori renunti. dar la cat de greu se poate intra intr-un mall, chiar si in vremuri de criza, nu exista alte solutii pentru firmele obisnuite decat sa zica mersi daca nu trebuie sa dea si spaga mare ca sa prinda un loc...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare, contract de inchiriere alina240 alina240 Buna ziua, Am o intrebare daca ma poate ajuta cineva. In calitate de proprietar am dat in chirie un spatiu in baza unui contract de inchiriere. In ultima ... (vezi toată discuția)
Anulare contract inchiriere intre asociatie si srl ContSters263546 ContSters263546 Buna ziua. Problema cu care ma confrunt este anulatea unui contract de inchiriere incheiat intre o Asociatie de Proprietari (bloc) si o Societate Comerciala ... (vezi toată discuția)
Doi avocati, doua pareri diferite si o problema carmen silva carmen silva Sunt intr-o mare problema. Vreau un raspuns cert si la obiect care sa ma ajute . Mama mea a inchiriat in 2005 o casa unei persoane fizice pe numele de Popescu ... (vezi toată discuția)