pot primi indemnizatie de crestere a copilului dupa perioada de contributie completa din romania si alocatie de copil din italia?mentionez ca nu am solicitat alocatie din romania! multumesc mult .mentionez ca intentionez sa cresc copilul pana implineste 2 ani in italia si apoi sa ma intorc in romania
Va rog ajutati-ma! Sunt insarcinata in 36 de saptamani si de o luna ma aflu in Irlanda.Sunt incadrata la o institutie publica si pana in 22 sept. a.c. am avut concediu de odihna. Ptr. ca sotul meu locuieste in Dublin, am luat hotartarea ca sa nasc aici . .Prin urmare ,in 2 septembrie a.c., am fost la spital in Dublin,unde am fost luata in evidenta ca gravida . In 22 sept cand m-am dus sa solicit un concediu medical in care sa stipuleze ca sunt gravida ca sa-l trimit in tara la locul de munca , si mi s-a spus sa vin in 30 sept . cand sunt programata . Azi , 30 sept , am fost la medic si i-am zis de ce acte am nevoie
. Mi-a dat o hartie cu antetul spitalului , fara numar de inregistrare si parafa , in care a scris,de mana, ca sunt insarcinata si cand e data probabila a nasterii .Nu a pus nici o parafa , nu mi-a scris decat numele , data de nastere si adresa de domiciliu a sotului meu din Dublin . Problema e , ca , oricat am insistat , a spus ca altceva nu-mi poate da . Cum sa fac ,ptr. ca m-as intoarce sa nasc in Romania , dar nu am voie sa zbor cu avionul . Nu vreau sa-mi pierd locul de munca si nici dreptul de concediu de ingrij. a copilului.