avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie de crestere a copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie de crestere a copilului

pot primi indemnizatie de crestere a copilului dupa perioada de contributie completa din romania si alocatie de copil din italia?mentionez ca nu am solicitat alocatie din romania! multumesc mult .mentionez ca intentionez sa cresc copilul pana implineste 2 ani in italia si apoi sa ma intorc in romania
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:54, 27 Aprilie 2010
1. OUG 148/2005 spune, la art.1(2) ca in cele 12 luni premergatoare nasterii, necesare pentru acordarea CCC pana la 2 ani si a indemnizatiei aferente, intra si perioada in care mama:
j) a lucrat cu contract individual de munca in strainatate, pe baza acordurilor guvernamentale bilaterale incheiate de Romania cu alte state;

2. Dar tot OUG 148/2005 spune:
Art. 7. - Drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta se acorda in situatia in care solicitantul indeplineste cumulativ urmatoarele conditii:
a) este cetatean roman, cetatean strain sau apatrid;
b) are, conform legii, domiciliul sau resedinta pe teritoriul Romaniei;
c) locuieste impreuna cu copilul/copiii pentru care solicita drepturile si se ocupa de cresterea si ingrijirea acestuia/acestora.

3. Asa ca daca stati in Italia pana implineste copilul 2 ani nu mai beneficiati de CCC pana la 2 ani si indemnizatia aferenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia pentru cresterea copilului - contract de munca in spania andredan andredan Buna seara. Situatia mea este urmatoarea: lucrez in Spania in baza unui contract de munca din data de 07/02/2010 pana in data de 07/01/2011. Sunt insarcinata, ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru ccc marinus_tl marinus_tl Am nascut un copil in Anglia dar eu imi platesc cartea de munca in tara . pot beneficia de indemnizatia de crestere a copilului? Sau de alocatia de 200 lei? (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copii pt mame din strainatate care se intorc in romania brutussorel2 brutussorel2 Buna seara! Sunt o mama care traiesc in Spania si doresc ca la vara sa ma reintorc in Romania.In luna iunie voi avea primul meu bebe.Ma intereseaza sa stiu ... (vezi toată discuția)