avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie pentru CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie pentru CCC

Am nascut un copil in Anglia dar eu imi platesc cartea de munca in tara .
pot beneficia de indemnizatia de crestere a copilului? Sau de alocatia de 200 lei?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:24, 12 Octombrie 2010
1. Din Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului:

Art. 7. - Drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta se acorda in situatia in care solicitantul indeplineste cumulativ urmatoarele conditii:
a) este cetatean roman, cetatean strain sau apatrid;
b) are, conform legii, domiciliul sau resedinta pe teritoriul Romaniei;
c) locuieste impreuna cu copilul/copiii pentru care solicita drepturile si se ocupa de cresterea si ingrijirea acestuia/acestora.

2. Cititi OUG 148/2005 si veti vedea ca indemnizatia pentru CCC pana la 2 ani nu este conditionata de plata impozitelor si a contributiilor ci numai de obtinerea de venituri profesionale supuse impozitarii, in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de crestere a copilului ioana roman ioana roman pot primi indemnizatie de crestere a copilului dupa perioada de contributie completa din romania si alocatie de copil din italia?mentionez ca nu am solicitat ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatia de crestere a copilului? trifan1985 trifan1985 sunt o viitoare mamica insarcinata in 6 luni,sunt in concediu de risc maternal momentan,o sa merg sa nasc in italia.as vrea sa stiu daca mai pot beneficia de ... (vezi toată discuția)
Alocatie copil 0-2 ani sh3nol sh3nol Buna ziua. Am si eu o intrebare legata de alocatia si indemnizatia pentru copil nou nascut. Sotia nu munceste, iar eu luna aceasta mi-am depus demisia la locul ... (vezi toată discuția)