avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Activitate flore

Activitate flore

Poate sa ma ajute cineva in urmatoarea problema?
Socrul meu a decedat acum o luna iar problema este urmatoarea:aici in Cluj-N. socrul detinea o locuinta in care locuieste in prezent cumnatul meu;acest apartament a fost cumparat cu multa vreme inainte ,cand traia prima sotie(mama celor doi copii),socrul fiind "unicul"proprietar al acestui apartament deoarece la decesul primei sotii,copii erau minori.Timp de zece ani socrul a fost recasatorit si locuia in Bucuresti,acela fiind si domiciliul in care a decedat iar toate actele de la apartamentul din Cluj se afla la Bucuresti,la sotie.
Intrebarea este:sotul si cumnatul meu pentru a deveni coproprietari ai apartamentului este nevoie sa inceapa succesiunea in Bucuresti sau in Cluj, si de ce acte au nevoie in aceasta situatie,sotia are vreun drept la aceasta locuinta?
Primesc mesaje si pe adresa de mail florentina0406@yahoo.com
Va multumesc anticipat!
Va expun urmatoarea situatie:sotul detine un apartament iar pe contract este trecut coproprietar impreuna cu fratele lui;eu,sotia am o suma de bani proveniti dintr-o mostenire iar intrebarea mea este,in cazul in care sotul meu impreuna cu fratele lui sunt de acord sa vanda acest apartament si sa cumpere un alt apartament mai mare(la care am contribuit si eu cu suma de bani din mostenire),eu cum pot dovedi acest lucru,pe contractul noului apartament vor fi trecuti doar sotul si fratele lui?
Puteti sa-mi raspundeti si la adresa de mail florentina0406@yahoo.com
Va multumesc anticipat!

Locuiesc intr-un apartament cumparat de parintii mei,mama a decedat in 2001.Mentionez ca eu locuiesc in acest apartament impreuna cu tatal meu dar nu ne intelegem deloc si ma ameninta ca vinde apartamentul.Vreau sa mai amintesc ca mai am un frate iar succesiunea dupa decesul mamei nu a fost facuta si nu exista nici un fel de testament sau contract de vanzare-cumparare incheiat cu nici unul dintre noi.In aceste conditii ,va rog sa-mi spuneti ce drepturi am si daca tatal meu poate sa vanda apartamentul fara acordul meu si al fratelui? As mai dori sa stiu cand se va face succesiunea tuturor bunurilor, daca aici intra garajul si masina de care beneficiaza doar tatal meu(acestea au fost achizitionate de catre ambii parinti in timpul vietii)?Va multumesc anticipat!