avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Coproprietari apartament - mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Coproprietari apartament - mostenire

Poate sa ma ajute cineva in urmatoarea problema?
Socrul meu a decedat acum o luna iar problema este urmatoarea:aici in Cluj-N. socrul detinea o locuinta in care locuieste in prezent cumnatul meu;acest apartament a fost cumparat cu multa vreme inainte ,cand traia prima sotie(mama celor doi copii),socrul fiind "unicul"proprietar al acestui apartament deoarece la decesul primei sotii,copii erau minori.Timp de zece ani socrul a fost recasatorit si locuia in Bucuresti,acela fiind si domiciliul in care a decedat iar toate actele de la apartamentul din Cluj se afla la Bucuresti,la sotie.
Intrebarea este:sotul si cumnatul meu pentru a deveni coproprietari ai apartamentului este nevoie sa inceapa succesiunea in Bucuresti sau in Cluj, si de ce acte au nevoie in aceasta situatie,sotia are vreun drept la aceasta locuinta?
Primesc mesaje si pe adresa de mail florentina0406@yahoo.com
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Anamaria Bors , Avocat 23:50, 29 Aprilie 2005
Dezbaterea succesiunii se face de notarul ( sau instanta, in caz de neintelegere) in circumscriptia caruia se afla ultimul domiciliu al defunctului.Depinde cum are loc dezbarea, in principiu de anxa 1 de la primarie, acte de stare civila.
si da sotia are un drept la locuinta dar intr-o cota mult mai mica in acest caz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare mostenire dynor dynor Problema mea este urmatoarea: Socrul meu avea o sora. Sora casatorita detinea un apartament. Sora a decedeat, ulterior decedand si sotul ei. Dat fiind ca ... (vezi toată discuția)
Imputernicire pt succesiune tabangina tabangina buna ziua,fostii socri inclusiv fostul sot sunt decedati si fostii cumnati vor sa imi faca imputernicire pt a incepe succesiunea terenului unde se afla ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare imobil, succesiune nedezbatuta mihaelagalati mihaelagalati Buna ziua.Socrul meu are titlu de proprietate pe locuinta [casa la tara si gradina din curte],este pe numele lui si a sotiei dansului care este decedata de 3 ... (vezi toată discuția)