avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare-cumparare imobil, succesiune nedezbatuta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare-cumparare imobil, succesiune nedezbatuta

Buna ziua.Socrul meu are titlu de proprietate pe locuinta [casa la tara si gradina din curte],este pe numele lui si a sotiei dansului care este decedata de 3 ani.Unul din copiii dansului are locuinta in acelasi sat cu socrul,eu locuiesc legal in casa socrului,fiind casatorita cu un fiu al dansului care este plecat in strainatate.Socrul mai are o fiica casatorita sta in alt oras care vine o data pe an in vizita.Cumnatul si cumnata mea care locuiesc in sat cu noi au venit de nenumarate ori in lipsa sotului meu cu scandal sa ma dea afara din locuinta,ca este casa lor,am chemat Politia,au primit amenda ptr tulburare liniste.Dupa cateva luni de cand au venit cu scandal iar peste mine sa plec din casa,socrul s-a hotarat sa ai faca acte de vanzare -cumparare sotului meu pentru ca noi renovam locuinta si tot noi suntem singurii care avem grija de el.Celalalt fiu cu sotia vor 2 camere in toata casa care bineinteles noi le renovam,se poate face vanzare-cumparare daca nu e facuta succesiune ptr soacra decedata,eu ce drepturi am in curte daca socrul mi-a cedat 2 camere si o bucatarie sa locuiesc in curte,m-a luat in spatiu,am adresa definitiva,va rog frumos sa imi raspundeti cat se poate de repede,VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:38, 27 Mai 2015
deocamdata dumneavoastra nu aveti nici un drept, chiar daca aveti adresa de domiciliu acolo. Trebuie sa faceti succesiunea dupa soacra dvoastra si apoi socrul sa va vanda partea dumnealui. La succesiune vor veni si fratii sotului
eu daca am adresa aici cu socrul in curte,fiul lui [cumnatul meu],poate sa vina sa ma dea afarA DIN LOCUINTA,chiar daca el are domiciliu legal in alta parte?eu nu vreau drepturi,vreau doar sa stau linistita cat timp imi e plecat sotul in camerele unde mi le-a lasat socrul,in aceste camere toate bunurile sunt a mele si a sotului meu
Se poate vinde o mostenire in conditiile art.1.747-1.754 Noul Cod Civil, chiar daca nu s-a facut succesiunea.Adresati-va unui notar public ptr.intocmirea actului, care se face in forma autentica,sub sanctiunea nulitatii absolute.Presupun ca, socrul nu v-a facut donatie ptr.cele doua camere(deoarece nu s-a dezbtut succesiunea dupa moartea soacrei).Daca v-a luat in spatiu aveti doar dreptul unui chirias in raport cu proprietarii.Sfatul meu este sa mergeti cat mai repede la notar sa va faca actul de vanzare-cumparare a mostenirii.
nu avem donatie ,sotul domiciliu stabil,eu in urma casatoriei luata in spatiu de scocru,domiciliu stabil.numai ca cumnatul vrea sa ma dea afara din locuinta in lipsa sotului meu
Daca intra in domiciliul dv., orice persoana, inclusiv proprietarul, se cheama violare de domiciliu. Ii spuneti cumnatului ca data viitoare cand intra in casa fara permisiunea dv. (in camerele care sunt domiciliul dv.) ii faceti plangere penala.
Nu conteaza daca aveti acte sau nu, important e ca acele doua camere sa fie domiciliul dv. de fapt. Indiferent ca e cu acte sau nu.
Faptul ca ei nu si-au impartit mostenirea nu e problema dv., dv. aveti acordul unui coproprietar si v-ati stabilit acolo domiciliul, ceea ce va da dreptul sa dormiti linistita noaptea, indiferent de pretentiile reciproce dintre comostenitori. Sa si le rezolve fara sa va implice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce ma sfatuiti? mamma mamma in iulie se intoarce cumnata mea din italia si vor sa dezbata mostenirea pt socrul meu care e decedat din 1993.eu si copilul meu ca mostenitori ai sotului ... (vezi toată discuția)
Teroare in casa socrului ContSters335391 ContSters335391 Buna ziua, Eu , sotul meu si copilul nostru traim in aceiasi casa cu socrii nostri de 12 ani. Socrul meu nu m-a suportat niciodata drept urmare au fost ... (vezi toată discuția)
Testament laleaua neagra laleaua neagra buna dimineata daca sotul meu a primit testament de la parinti , iar acum sotul a decedat eu voi mostenii in continuare testamentul (socrii nu mai am , nu ... (vezi toată discuția)