buna ziua,fostii socri inclusiv fostul sot sunt decedati si fostii cumnati vor sa imi faca imputernicire pt a incepe succesiunea terenului unde se afla locuinta in care am trait cu fostul sot si copiii nostri,locuinta ce figureaza doar ca anexa la o casa care nu mai exista.intrebarea la care va rog sa imi raspundeti este pt a imi face imputernicire cu ce acte trebuie sa ne prezentam la notar inafara de titlu de proprietate si daca exista o schita cadastrala veche,acum imi trebuie facuta alta schita cadastrala/multumesc
Mergeti la un notar si va va da toate lamuririle necesare. In principiu pentru imputernicire trebuie ca cei doi cumnati sa aibe certificatele de deces ale parintilor certificatele de nastere ale lor si cartile de identitae. pentru dezbaterea succesiunilor va trebuie certificatele de deces ale celor trei decedati imputernicirile titlu de proprietate certificat fiscal pe imobiel certificate fiscale pentru persoanele decedate ANAF. daca sotul amurit inaintea socrilor, la mostenire vor veni doar copii dvs, daca a decedat dupa parinti veti veni si dvs prin retransmitere. Insa toate aceste informatii le obtineti de la notarul public competent in a dezbate succesiunea.
Locuinta era pe numele fostului sot sau a parintilor acestuia?
Atata timp cat exista descendenti la mostenire nu vin fratii sotului decedat.
La notar trebuie sa va prezentati cu acte de identitate si stare civila (certificat de casatorie, certificate de nastere, certificat de deces), acte de proprietate, certificat de atestare fiscala pentru bunuri, certificat fiscal pentru persoana fizica decedata (dupa deschiderea succesiunii).
multumesc pt bunavointa dvs.casa si terenul sunt pe numele fostilor socri,iar pt succesiune fostii cumnati ma pot imputernici fara sa fie prezenti cu mine la notarul unde voi incepe succesiunea?ei pot face procura si pt succesiune si pt vanzare,in care sa ma imputerniceasca doar pe mine?multumesc