avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Certificat fiscal succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Certificat fiscal succesiune

buna ziua,am nevoie la notar pt dezbaterea succesiunii dupa fostii socri si fostul sot cu care am 2 minori,de certificatul fiscal al celor 3 decedati.anexa 24 dupa fostii socri am reusit sa o scot cu ajutorul unui fost cumnat deoarece am inteles ca doar fiii decedatilor o pot obtine,insa certificatul fiscal dupa fostii socri tot fiii lor au dreptul sa o obtina?problema este ca fostii socri inclusiv fostul sot au avut datorii la primarie:impozite si taxe neachitate.cei de la primarie nu vor sa imi elibereze certificat fiscal pt decedati mie,cer prezenta unui copil al lor si nu vor sa il elibereze pana nu se achita datoriile.pe anexa 24 figureaza o marime a constructiei si la fiscal apar alte dimensiuni ale constructiei obligandu-ma acum sa cer masuratori si sa obtin o alta autorizatie de constructie.eu as vrea sa fac aceste demersuri cu constructia dupa succesiune deoarece mi-e teama sa nu se razgandeasca fostii cumnati care mi.au dat declaratii de neacceptare dar nu stiu ce valabilitate au si daca se pot razgandi.as dori sa ma lamuriti sau sa ma indrumati ce sa fac.multumesc
Cel mai recent răspuns: tabangina , utilizator 13:06, 30 Octombrie 2016
Declaratiile de renuntare la succesiune sunt autentice, adica date in fata notarului public ?

Dvs ca si reprezentant legal al copiilor ati acceptat succesiunea ?
buna ziua,multumesc pt timpul acordat.Da ,declaratiile de neacceptare ale fostilor cumnati sunt date la notar.Eu sunt fosta sotie a ultimului decedat,fratele fostilor cumnati si nu am decat declaratiile unde ei renunta la mostenire.Eu nu am dat nici o declaratie,doar adun acte necesare indrumata de notar,pt succesiune in numele copiiilor mei minori.Inca nu m.am hoarat la ce notar o sa dezbat succesiunea,deoarece declaratiile fostilor cumnati au fost date la un notar care nu apartine judetului domiciliului decedatilor,si el ma indruma sa adun actele necesare.Acum am ajuns la certificatul fiscal de care am scris mai sus.multumesc anticipat
Declarația notarială de renunțare la moștenire este, în principiu, un act irevocabil ca și declarația de acceptare a succesiunii. Cu toate acestea, pentru a se evita vacanța succesorală, legea reglementează în mod excepțional, posibilitatea de a retracta sau revoca declarația de renunțare la moștenire, în anumite condiții.

Retragerea sau retractarea renunţării la moștenirea unui defunct este posibilă numai dacă renunţătorul formulează această cerere la notariat în termen de 1 an de la deces (termenul de prescripţie al dreptului de optiune succesorală conform NCC). Decăderea renunţătorului din dreptul de a retracta renunţarea prin îndeplinirea termenului de prescripţie operează de drept şi poate fi invocată de orice persoană interesată, chiar şi din oficiu.

Retractarea este posibilă numai dacă moştenirea nu a fost acceptată până la momentul retractării de un alt succesibil cu vocaţie legală sau testamentară, universală sau cu titlu universal (Art. 1123 NCC).

Acceptati in numele minorilor succesiunea si apoi faceti demersurile necesare pt finalizarea dezbaterii succesiunii.
multumesc din suflet pt aceste lamuriri!as mai dori lamuriri in legatura cu certificatul fiscal:am eu dreptul sa mi se elibereze mie ca fosta nora si fosta sotie,si daca sunt datorii se poate elibera cu datorii?
Nu vi se elibereaza dvs personal ci dvs ca reprezentant al copiilor in calitatea lor de mostenitori (dovedita cu acceptarea succesiunii).

Se elibereaza cu datorii si vor fi preluate la succesiune.

Alte discuții în legătură

Certificat de mostenitor tabangina tabangina buna ziua,am nevoie de o indrumare si va rog sa ma ajutati.Am fost casatorita,am divortat,am 2 copii minori si am primit declaratii de neacceptare de la fostii ... (vezi toată discuția)
Imputernicire pt succesiune tabangina tabangina buna ziua,fostii socri inclusiv fostul sot sunt decedati si fostii cumnati vor sa imi faca imputernicire pt a incepe succesiunea terenului unde se afla ... (vezi toată discuția)
Certificat fiscal pt succesiune tabangina tabangina buna ziua,dupa fostii socri si fostul sot pot cere certificat fiscal,daca am fost divortata de fostul sot inaintea decesului sau?mentionez ca fostii socri sunt ... (vezi toată discuția)