buna ziua,am nevoie de o indrumare si va rog sa ma ajutati.Am fost casatorita,am divortat,am 2 copii minori si am primit declaratii de neacceptare de la fostii cumnati pt proprietatea unde am locuit cu fostul sot decedat,dar proprietatea era pe numele fostilor socri si ei decedati.Eu am declaratiile de neacceptare din partea fostilor cumnati si acum cu toate aceste declaratii ce urmeaza sa fac pentru a ajunge la dobandirea certificatului de mostenitor?acesta o sa fie pe numele unui copil sau al amandurora?un copil are 7 ani si celalalt 15.multumesc frumos.
In cazul acesta puteti merge la notar, unde se va aplica procedura dezbaterii mostenirilor succesive, care se vor dezbate toate deodata (pentru socrii si defunctul sot), intocmindu-se un singur certificat de mostenitor si stabilindu-se masa succesorala, calitatea si drepturile fiecarui mostenitor.
Ce ma sfatuiti?
mamma
in iulie se intoarce cumnata mea din italia si vor sa dezbata mostenirea pt socrul meu care e decedat din 1993.eu si copilul meu ca mostenitori ai sotului ... (vezi toată discuția)