avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Certificat de mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Certificat de mostenitor

buna ziua,am nevoie de o indrumare si va rog sa ma ajutati.Am fost casatorita,am divortat,am 2 copii minori si am primit declaratii de neacceptare de la fostii cumnati pt proprietatea unde am locuit cu fostul sot decedat,dar proprietatea era pe numele fostilor socri si ei decedati.Eu am declaratiile de neacceptare din partea fostilor cumnati si acum cu toate aceste declaratii ce urmeaza sa fac pentru a ajunge la dobandirea certificatului de mostenitor?acesta o sa fie pe numele unui copil sau al amandurora?un copil are 7 ani si celalalt 15.multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: tabangina , utilizator 17:37, 16 Octombrie 2016
Banuiesc ca declaratiile de neacceptare sunt pentru mostenirea defunctilor socrii. Corect?
da,sunt pt fostii socri decedati.
In cazul acesta puteti merge la notar, unde se va aplica procedura dezbaterii mostenirilor succesive, care se vor dezbate toate deodata (pentru socrii si defunctul sot), intocmindu-se un singur certificat de mostenitor si stabilindu-se masa succesorala, calitatea si drepturile fiecarui mostenitor.
multumesc cu respect pt lamurire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat fiscal succesiune tabangina tabangina buna ziua,am nevoie la notar pt dezbaterea succesiunii dupa fostii socri si fostul sot cu care am 2 minori,de certificatul fiscal al celor 3 decedati.anexa 24 ... (vezi toată discuția)
Cui i se elibereaza anexa 24 tabangina tabangina buna ziua,eu am foat casatorita,am 2 minori cu fostul sot de care am divortat inainte de decesul lui,cu totii am locuit in casa construita de noi dar in curtea ... (vezi toată discuția)
Ce ma sfatuiti? mamma mamma in iulie se intoarce cumnata mea din italia si vor sa dezbata mostenirea pt socrul meu care e decedat din 1993.eu si copilul meu ca mostenitori ai sotului ... (vezi toată discuția)